Battlefield Heroes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Battlefield Heroes
Ontwikkelaar(s) DICE (Nu Easy)
Uitgever(s) EA Games
Huidige versie 1.107.247413.0
Genre(s) Cartoon-achtige third-person shooter
Speelmodus Multiplayer
Engine Refractor 2 Engine
Platform(s) Pc
Media Download
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Battlefield Heroes is een third-person shooter in cartoon-stijl voor de pc. Het spel werd ontwikkeld door DICE (Easy heeft het spel overgenomen) en kwam uit in 2009.

Battlefield Heroes kan gratis worden gespeeld. Inkomsten worden gegenereerd door advertenties in het spel en doordat spelers tegen betaling het uiterlijk van hun spelpersonage kunnen aanpassen. Tijdens de update in december 2009 werd er een zogenaamde U-Turn gedaan. Mensen kregen vanaf dan ingame bonussen en konden battlefunds kopen om de betere wapens te gebruiken. Hierdoor waren velen teleurgesteld in de ontwikkelaars van de game DICE, die hadden beloofd dat battlefunds de speler nooit in game zouden helpen.

De eerste trailer werd de wereld ingestuurd op 29 februari 2008, en screenshots zijn te zien op de officiële website. Op 6 mei 2008 begon de closed beta, alleen voor mensen die een uitnodiging hadden gekregen.

Release[bewerken]

Op 31 juli 2008 kondigde men via de website aan dat het spel niet op tijd klaar zou zijn voor release tot "later dit jaar". Kort daarna startte men met wedstrijden om een "beta key" te winnen: de winnaars kregen dan een link doorgestuurd waardoor ze Battlefield Heroes konden spelen en testen, om zo fouten te ontdekken in het spel. Door de vele fans die allemaal tegelijkertijd op de site kwamen om zo een key te winnen, zijn de servers van de site al eenmaal gecrasht. Tijdens de wedstrijden gaat de site ook zeer traag door de toestroom deelnemers. Op dit moment is Battlefield Heroes een populair spel met meer dan 12 miljoen spelers.

Engine[bewerken]

De game engine is een gemodificeerde Refractor 2 Battlefield Engine. Dus niet de Frostbite, maar een op Battlefield 2142 technologie gebaseerde Engine. Deze engine draait alleen onder DirectX 9, dus zal deze game alleen uitkomen op het DirectX 9 platform voor Windows Computers. Deze Refractor 2 Engine is in staat om met 128 spelers online te spelen, alleen is voor Heroes gekozen voor een 16-speler game. Dit om de game client en game server specs zo laag mogelijk te houden. Tevens zijn er grafisch behoorlijk wat concessies gedaan om de game specs zo laag mogelijk te houden, geen Dynamic Lightning en veel minder grafische effecten dan men van 2142 gewend was. In Amerika is Battlefield Heroes gekeurd voor 16+. In Nederland voor 12+. Op de site zie je dat het voor 16+ is, maar omdat het eerst in Amerika werd gekeurd, konden ze het hier niet meer aanpassen. Dus spelers van 12 zijn welkom in Battlefield Heroes.[bron?]

Gameplay[bewerken]

Teams[bewerken]

Bij het maken van zijn 'character' kan de speler kiezen tussen 2 strijdmachten: de royal army (gebaseerd op het geallieerde leger) en de national army (gebaseerd op het Duitse leger). Na het maken van zijn character kan de speler slechts door middel van playforfreeFunds van strijdmacht veranderen. Het kiezen van een strijdmacht heeft geen voor-of nadelen, het enige verschil is het uiterlijk van de spelers, de wapens die beschikbaar zijn en het uiterlijk van de voertuigen van iedere strijdmacht.

Infanterieklassen[bewerken]

Battlefield Heroes stelt drie infanterieklassen ter beschikking aan de speler en dat is, samen met Battlefield 1943, het minste aantal klassen ooit in een Battlefield-spel. Battlefield 1942 telde vijf klassen, Battlefield 2 zeven klassen, en Battlefield Vietnam en Battlefield 2142 vier klassen. De klassen zijn:

 • Commando: De Commando specialiseert zich in snelle aanvallen van lange afstanden of kan achter de vijand aan sluipen om met zijn mes aan te vallen. Commando's kunnen gebruikmaken van een Scherpschuttersgeweer, een mes, en een pistool. De Commando kan het snelste bewegen, maar heeft het minste levenspunten (80) van alle klassen. Commandos kunnen standaard onzichtbaar worden.
 • Soldaat (Soldier): De Soldaat heeft als specialisatie het bestormen van posities, het leiden van het gevecht, het verzorgen van zijn team en is bruikbaar voor alle vormen van vechten. Soldaten kunnen gebruikmaken van een machinegeweer, pistool, een hagelgeweer en granaten. Soldaten zitten met zowel snelheid als levenspunten (110) tussen de twee andere klassen in. Soldaten kunnen standaard zichzelf en nabije teamleden genezen.
 • Schutter (Gunner): De Schutter is bruikbaar voor aanvallen van middellange tot korte afstanden. Gunners maken gebruik van machinegeweren, hagelgeweren en raketwerpers. De schutter is het langzaamste van alle klassen, maar heeft de meeste levenspunten (150). Schutters kunnen standaard gebruikmaken van een beschermend schild, dat afhankelijk van het level ervan, een grotere portie van de aangedane schade kan verwerken. Sinds een recente update kan dit schild ook met teamleden worden gedeeld. Elk teamlid krijgt dan een eigen schild als hij zich in de nabije omgeving van de Schutters bevindt op het ogenblik dat het schild wordt geactiveerd.

Technieken[bewerken]

Technieken (abilities) zijn speciale "krachten" die elke klasse uniek maken.

Commando:

 • Elixer (Elixir): De Commando kan gedurende een bepaalde periode, afhankelijk van het level, sneller lopen en krijgt een beschermend schild. Hij werpt dan ook een enorme stofwolk op zodat de vijandige spelers even verblind wordt
 • Penetrerend schot (Piercing Shot): Verhoogt de schade per schot van het scherpschuttersgeweer.
 • Stealth: Maakt hem onzichtbaar tot op een bepaalde afstand. De commando wordt weer zichtbaar van zodra hij een wapen gebruikt of zodra een vijandelijke commando "mark target" in zijn richting gebruikt. De grafische effecten van andere technieken worden niet onzichtbaar gemaakt.
 • Boobytrap (Troop Trap): Een bom die afgaat wanneer een vijandelijke speler in de buurt komt. Kan onschadelijk gemaakt worden door op een veilige afstand er op te schieten of erover heen te lopen met "Ik eet granaten".
 • Mes met gif (Poisoned Blade): Als deze techniek wordt geactiveerd en de speler valt een vijandelijke speler aan met een mes, dan zal die vijandelijke speler vergiftigd worden en gedurende een bepaalde periode een aantal levenspunten verliezen.
 • Doelwit markeren (Mark Target): Met deze techniek kunnen onzichtbare commando's zichtbaar gemaakt worden. Ook andere vijandelijke spelers kunnen zichtbaar gemaakt worden. Er komt een grote pijl te staan boven de speler, ook achter gebouwen blijven de contouren van de speler zichtbaar.

Soldaat:

 • Granaatspam (Grenade Spam): Selecteert een bundel handgranaten als wapen, deze handgranaten zijn stokhandgranaten voor de nationalisten en gewone standaardgranaten voor de royalisten, de handgranaten verspreiden zich over een gebied als ze geworpen zijn, met als gevolg dat er meer kans op raken is dan bij een gewone granaat, maar ze veroorzaken aanzienlijk minder schade.
 • Knallende aanval (Blasting Strike): Deze techniek zorgt ervoor dat vijandelijke troepen en vijandelijke/lege voertuigen met een bepaalde kracht worden weggeblazen binnen een radius die afhankelijk is van het niveau van de ability.
 • Brandende kogels (Burning Bullets): Munitie van machinepistolen krijgt een ontvlammende functie, en zet vijandelijke troepen in brand, ook onzichtbare commando's kunnen in brand vliegen.
 • Zesde zintuig (Sixth Sense): Zie vijandige troepen door muren heen voor een periode afhankelijk van het niveau van de techniek.
 • Gevechtsmedicijn (Combat Medicine): Geeft levenspunten terug aan jouw held en teamleden in een hoeveelheid levenspunten die samen met het niveau van de techniek stijgt, het aantal levenspunten die aan de teamleden wordt gegeven krijgt de held er ook nog eens bij.

Schutter:

 • Razend vuur (Frenzy Fire): De speler schiet accurater (gerichter) en geneest zichzelf elke 4 keer dat hij een vijandelijk doelwit raakt met een hoeveelheid levenspunten die afhangt van het niveau van de techniek.
 • Heldenschild (Hero Shield): Een schild dat de speler en zijn teamleden (die zich binnen een bepaalde radius bevinden) beschermt.
 • Explosieve ton (Explosive Keg): De speler gooit een exploderende ton die zijn vijanden schade toebrengt en hen vertraagt.
 • Ik eet granaten (I Eats Grenades): Vangt gedurende een korte periode alle explosieven op (ook vliegtuigkogels zijn explosief). Dit is zeer handig in gevechten tegen bijvoorbeeld tanks, om de eigen tank van TNT te ontdoen of om Troop Traps op te ruimen.
 • Hardlopen (Leg It): De speler kan gedurende een bepaalde periode, afhankelijk van het level, sneller lopen. Deze techniek kan men met andere spelers delen.

Wapens[bewerken]

De wapens die op dit moment in het spel zitten zijn gebaseerd op wapens uit de eerste en Tweede Wereldoorlog en uit de moderne tijd (ook al zijn vele BfH-spelers die het spel al sinds de gesloten beta spelen hier zeer teleurgesteld over). de wapens komen in 3 varianten, een snelvurend met veel munitie maar slechte acuratie, een middenmoter, en een langzaam maar zeer accuraat wapen.

 • Machinepistool: Dit kan uitsluitend gebruikt worden door soldaten en is ideaal voor het uitschakelen van enkelingen of het straat tot straat gevecht. De Nationalistische troepen gebruiken een op de MP38/40 en de StG-41 gelijkend model en de Royalistische troepen een op de Thompson pistoolmitrailleur met parabellummunitie.

er zijn nu ook moderne wapens beschikbaar, namelijk de Ak-74 en de M16 (in korte- en langeafstandsversie), en sinds kort ook scoped versies.

 • Machinegeweren: Deze zware wapens kunnen uitsluitend gebruikt worden door gunners, het is gebaseerd op machinegeweren die gebruikt werden tijdens de Eerste/Tweede Wereldoorlog. voor de nationals is het een MG42 en voor de royals is het een M1917 Browning.

de moderne versies van deze wapens zijn de PKM en de M249 (ook deze zijn in korte en lange afstand beschikbaar).

 • Shotguns: Deze wapens kunnen gebruikt worden door gunners en soldaten, voor brute kracht met lage precisie op de korte afstand. Ideaal om messentrekkers mee te doden, maar niet geschikt tegen snipers, pistolen en machinegeweren geweren op langere afstand.
 • Scherp(sluip)schuttersgeweren: deze geweren met telescoopvizier is ideaal voor het onschadelijk maken van individuen, maar het is onmogelijk om een tegenstander te doden met één schot, behalve als met Piercing Shot level 5 een Commando door het hoofd wordt geschoten met het langeafstandsgeweer.

De moderne versies zijn de Dragunov SVD en de SV-98 voor de nationals, en de M21 en de M95 voor de royals.

 • Pistolen of Revolvers: zowel soldaten als commando's kunnen deze wapens gebruiken, het is eigenlijk bedoeld als bijwapen, alhoewel het door de grote toegediende schade door sommigen als vervanging van het gewone grendelgeweer wordt gezien dat in Battlefield Heroes ontbreekt aan het verder complete arsenaal aan WOII wapens. Voor de nationals zijn het de Lüger en de mauser c96, en sinds kort de tec-9, voor de royals zijn het de Colt .45 M1911 en het Lee-Enfieldrevolver, sinds kort ook de micro-uzi.
 • Artillerie wapens: Artillerie wapens zijn vooral geschikt om tegen tanks te vechten, maar kunnen ook tegen infanterie worden gebruikt. Vooral gunners zijn geschikt om tanks aan te vallen, mits ze gebruikmaken van een raketwerper (panzerfaust of bazooka gelijkend wapen), een gunner is niet standaard uitgerust met een raketwerper, deze moet men aanschaffen met VP of BF. Soldaten, gunners en commando's zijn standaard uitgerust met TNT, mits goed gegooid blijft dit aan de tank of jeep plakken. Sind kort kunnen ALLE klassen gebruikmaken van een grenadelauncher. Ook granaten zijn effectief tegen tanks, maar minder dan TNT, soldaten kunnen hun TNT vervangen door een granaat of hun abilitie Grenade Spam gebruiken.
 • Messen: kunnen alleen gebruikt worden door commando's, hebben een heel kleine range, men moet bijna tegen iemand staan om te kunnen raken, men kan iemand met een klein aantal steken doden.
 • Granaten: Granaten kunnen alleen gebruikt worden door een soldaat. Eenmaal getrokken kan hij gegooid worden. Een granaat heeft veel kracht binnen een kleine cirkel.
 • Anti Aircraft Gun: De Anti Aircraft Gun is een luchtafweergeschut waar de speler inzit en waarmee deze vliegtuigen uit kan schakelen.

Maps[bewerken]

Het spel heeft op dit moment 13 maps met elk van hen 4 vlaggen (behalve dan Midnight Mayhem, Sunset Showdown, Wicked Wake, Perilous Port, inland invasion). Een speciaal spawning system zorgt ervoor dat de speler het dichtste bij het gevecht spawnt (tot leven komt); hij kan niet zelf kiezen waar hij spawnt. Vehicle en Infantry zijn termen die gebruikt worden in het spel. "Vehicle" betekent dat er veel voertuigen zijn, "Infantry" betekent dat de speler meer moet lopen.

 • Victory Village CTF(Dapperdorp): (vehicle/infantry)
Een klein dorpje met in het midden een kerk dat ideaal is voor straat tot straat gevechten, er is maar een jeep per team. In Victory Village zijn de game modes Capture the flag, Team deathmatch en Team elimination beschikbaar.
 • Seaside Skirmish(Zeeslag): (vehicle)
Dit is een map met veel jeeps, tanks en vliegtuigen. Hij bestaat uit een groot veld met akkers, velden, aan beide zijden 1 boerderij en in het midden een dorpje met een vuurtoren. In Seaside Skirmish zijn de game modes Team deathmatch, Hero of the hill en Team elimination beschikbaar.
 • Buccaneer Bay(Boekaniersbaai): (vehicle)
In de baai ligt een oud vastgelopen houten schip er daaromheen een strand. Er is ook een dorpje en er zijn 2 boerderijen met akkers. Er zijn ook veel plekken om als commando met een scherpschutter te schieten zonder aangevallen te worden. In Buccaneer Bay zijn de game modes Capture the flag en Team deathmatch beschikbaar.
 • Coastal Clash(Knokke aan de kust): (vehicle/infantry)
Een map met een grote windmolen in het midden, aan de ene kant water en aan de andere kant hoge rotsen.
Voor de naam van deze map had Dice een prijsvraag uitgeschreven onder de Battlefield-community.
De winnende naam 'Coastal Clash' is verzonnen door "Noobilator".
In Coastel Clash zijn de game modes Team deathmatch en Hero of the hill beschikbaar.
 • Riverside Rush(Riviervertier): (infantry)
Een 'map' met aan drie kanten water waarin zich in het midden en aan de kant van de nationalisten lege grachten bevinden.
Voor de naam van deze map had Dice een prijsvraag uitgeschreven onder de Battlefield-community.
De winnende naam 'Riverside Rush' is verzonnen door "ShrekThe3rd".
In Riverside Rush zijn de game modes Team deathmatch en Capture the flag beschikbaar.
 • Sunset Showdown(Dood in het avondrood): (vehicle)
De naam is gebaseerd op het landschap zelf. Het is een eiland met in het centrum een grote kerk waar men met een ladder op kan. Beide teams starten bij een basis met tanks, jeeps, en vliegtuigen. De zon gaat daar onder, vandaar de naam Sunset Showdown. De map staat er ook vol met voertuigen van alle soorten dus. Deze map heeft zoals eerder gezegd geen 4 maar 3 vlaggen. In Sunset Showdown zijn de game modes Team Deathmatch en Hero of the hill beschikbaar.
 • Midnight Mayhem(Nachtelijke chaos): (infantry)
De map is toegevoegd op 19 april 2010, en introduceert eveneens een nieuwe game modus, waarin het de bedoeling is een V2 raket te veroveren en deze te beschermen tegen de vijand gedurende 5 minuten. Het wordt gespeeld in de nacht. In deze map kunnen de spelers ook niet in elkaars basis komen. Als een team de raket bezit krijgt dit team elke 30 seconden 100 punten. In Midnight Mayhem was altijd uitsluitend de game mode Hero of the hill beschikbaar. Bij 1 van de updates van Battlefield Heroes kwam Morning Mayhem (Ochtendchaos) uit. Dit is dezelfde map, maar dan overdag. In deze versie van Midnight Mayhem werd ook de game mode Team deathmatch toegevoegd. Later werd ook de in Midnight Mayhem de game mode Team elimination toegevoegd.
 • Alpine Assault(Alpineaanval): (vehicle/infantry)
Deze map is toegevoegd op 7 september 2010. De naam is gebaseerd op het landschap. Men bevindt zich in een bos met een rivier, een waterval en een watermolen, er zijn veel voertuigen maar geen vliegtuigen. In Alpine Assault zijn de game modes Team deathmatch en Hero of the hill beschikbaar.
 • Wicked Wake(Wreedwater): (vehicle/infantry)
Deze map is toegevoegd op 7 juli 2011. Je speelt op een eiland en zijn erg veel vliegtuigen en voertuigen. er zijn in totaal 5 vlaggen. Deze map is een versie uit van een lange traditie van maps op Wake Island. Dit is een atol in de noordelijke Stille Oceaan, en was van strategisch hoog belang. In Wicked Wake is uitsluitend de game mode Team Deathmatch beschikbaar.
 • Perilous Port(Hachelijke haven): (infantry)
De nieuwste map in Battlefield Heroes is speciaal uitgekomen voor Halloween 2011. Het speelt zich af in een stadje met een haven. Het is een night map en er zijn 3 vlaggen totaal. Deze map lijkt het meest op Victory Village. In Perilious port zijn de game modes Team deathmatch, Capture the flag en Team elimination beschikbaar.
 • Lunar Landing(Lunar Landing): (infantry)
Deze map is toegevoegd op 19 april 2012 en is gebaseerd op de maan. Er is een kleine gewichtsloosheid waardoor de parachute overbodig is. Bijgevolg kan men die niet openen. Deze map is pas uitgekomen begin 2012 samen met enkele nieuwe outfits. In Lunar Landing is uitsluitend de game mode Capture the flag beschikbaar.
 • Fortress Frenzy(Kastelen waanzin) : (vehicle/infantry)
Deze map werd gelanceerd naar aanleiding van de derde verjaardag van het spel. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het gevecht plaats rond een kasteel en in een dorpskern. Op deze map kan momenteel enkel "team deathmatch" gespeeld worden, waarin je als team de 3 vlaggen probeert te veroveren.
 • Inland invasion(Landinwaartse invasie): (vehicle/infantry)
Dit is een pas uitgekomen map, gebaseerd op de invasie van de geallieerde strijdmachten in Normandië op de zogenaamde "D-day". De Nationalistische troepen beheersen de bunkers op de kliffen die uitkijken op het strand, waar de Royalisten via speciale pantserschepen aan land komen. De bedoeling is dat de Monarchistische strijdmacht zo diep mogelijk doordringt in het platteland. Via akkers, controleposten, een brug, een vlieghaven en dergelijke, tot bij het hoofdkwartier van de Nationalisten voor de ultieme 'clash'. In Inland Invasion is uitsluitend de game mode Team deathmatch beschikbaar. Deze map onderscheidt zich ook duidelijk met de andere mappen.

Game Modes[bewerken]

 • Capture the flag:

Capture the flag (CTF) was alleen maar op Victory Village toegepast, maar nu ook bij Perilous Port, Perilous Port-Day, Bucaneer Bay, Victory Village, Riverside Rush en natuurlijk Lunar Landing, de enige map die geen andere speelmodus heeft dan CTF. Men moet de vlag veroveren en meenemen naar zijn eigen vlag, en daarvoor krijgt men punten. De beste manier om dit te doen is snel met een jeep of vliegtuig de vlag pakken. Je kan geen vervoersmiddel besturen met de vlag. De vlag wordt automatisch gedropt als je de bestuurder bent. Wel kun je als passagier instappen. Om snel met een voertuig de vlag te cappen, moet je dus met 2 spelers samenwerken. Het team dat het eerst 3 vlaggen capt, voordat de tijd van 10 minuten verstrijkt, wint. Verstijkt de tijd, dan wint het team met de meeste "caps". Is het aantal caps gelijk, dan wint het team dat als eerste een vlag capte. Werd er helemaal geen vlag gecapt, dan wint het team met de meeste kills. In de eerste versies van CTF, was het mogelijk "draw" (gelijk) te spelen, als iedereen evenveel vlaggen had.

 • Team deathmatch:

Team deathmatch wordt gewonnen door het doden van tegenstanders. Bij zogenaamde "ranked" servers starten beide teams met 50 "tickets". Iedere keer als er iemand wordt gedood, verliest het team van de gedode speler een ticket. Wie het eerst bij 0 uitkomt verliest. In "unranked" servers, kun je geen XP-punten verdienen, maar is het wel mogelijk door de serverbeheerder om met een hoger aantal "tickets" per team te starten, bijvoorbeeld 100 of 150. Dit zorgt voor een langere speelduur per ronde. Ieder map heeft een aantal vlaggen. Gedode spelers respawnen in de buurt van de vlag van hun team. Met het veroveren van meer vlaggen, verhoog je de kansen op winst voor jouw team, omdat de tegenstander minder plaatsen heeft om te respawnen, en dus makkelijker bijeen te drijven is. In elke map van Team deathmatch bij een ranked server zijn er 50 tickets per team, behalve bij Wicked Wake, Inland Invasion en Morning Mayhem.

 • Hero of the hill:

Deze mode is het doel om de raket te veroveren die in het spel staat. Dit moet je een paar minuten volhouden en zorgen dat de tegenstander deze niet veroverd. Anders gaat voor de vijand de tijd lopen, bij wie de tijd het eerst op nul is wint de game. Om de raket te kunnen veroveren moet je rond het gebied van de raket staan. In sommige maps zijn er 2 raketten.

 • Team elimination:

Dit is de nieuwste game mode van battlefield heroes die uitkwam op 7 december 2013. In deze mode is het net als in Team deathmatch de bedoeling om de spelers van het andere team te doden. Het grote verschil tussen beide is dat als je in Team elimination sterft je niet meer opnieuw respawnt. Het is dus de bedoeling om goed met je team samen te werken om zo als eerste iedereen van het andere team uit te schakelen. Het team dat als eerste alle spelers van het vijandelijke team weet te doden wint. Je moet met je team 3 keer achtereen winnen om de volledige game te winnen. Deze game mode is al in 4 maps beschikbaar.

 • Tutorial:

In deze map kan men vrij rondlopen en oefenen met alle voertuigen. Je kan er geen vijanden aantreffen. Je kunt wel schieten op houten borden.

Voertuigen[bewerken]

In het spel zitten op dit moment vier verschillende voertuigen, een luchtafweergeschut en de boten:

 • Jeep: De jeep is snel en wendbaar, hiermee kan gemakkelijk in korte tijd een grote afstand worden afgelegd. Er kunnen maximaal drie mensen in een jeep zitten, inclusief bestuurder. De National versie is een voertuig gebaseerd op de KDF Kubelwagen Type 82. En de Royals hebben een op de Willys-Overland MB gebaseerde voertuig.
 • Lichte Tank: De tank is traag maar heeft een kanon waarmee op voertuigen of infanterie geschoten kan worden. Er kan ook nog iemand in de geschutskoepel gaan zitten, en vanaf de bovenkant van de tank op vijanden vuren. De National Tank is een op de Panzerkampfwagen 4 gebaseerd model, en die van de Royals is naar de M4 Sherman model gebaseerd.
 • Vliegtuig: Het vliegtuig is wendbaar en beschikt over een boordkanon waarmee op andere vliegtuigen of grondtroepen gevuurd kan worden. Er kunnen twee spelers op de vleugels van het vliegtuig zitten waarbij zij ook kunnen schieten. De National versie is gebaseerd op de Messerschmitt Bf 109, en de Royals hebben een model naar de Britse Supermarine Spitfire.
 • Helikopter: De helikopter is net nieuw in Battlefield heroes. Het wordt bestuurd met de muis (schieten) en met WASD (besturen). de helikopter richt veel schade aan bij andere voertuigen en grondtroepen. Het voertuig kan niet hoog vliegen en is ook niet snel.
 • Luchtafweergeschut: Het luchtafweergeschut wordt zowel gezien als wapen dan als voertuig. Het wordt gebruikt in sommige maps waar vliegtuigen voorkomen om de vliegtuigen mee uit de lucht te schieten.
 • Boot: Toen de nieuwe map Inland Invasion uitkwam werden er ook de boten toegevoegd. Tijdens het begin van de game kunnen de royals met boten richting land varen. Zodra een boot het land bereikt kan hij niet meer gebruikt worden om mee terug te varen. De boot heeft vooraan ook een luik dat je kan openen om aan land te komen. De boot zelf heeft geen kanon of dergelijke, maar is wel het meest sterke voertuig en bijna onmogelijk om stuk te krijgen. Bij de nieuwe update van Inland Invasion nacht krijgen de nationals ook de kans om met boten te varen. De boot is wel enkel te gebruiken in Inland Invasion (nacht).

Play4Free Funds (Battlefunds)[bewerken]

Play4Free Funds (BattleFunds voorheen) zijn punten die de speler online kan kopen, hiermee kan men speciale items zoals wapens en kleding uit de Store aanschaffen. Men kan op verschillende manieren betalen:

 • Credit of Debit kaart
 • Paysafecard
 • Sofortüberweisung
 • PayPal
 • MoneyBookers Wallet
 • iDeal
 • Boku SMS
 • Ukash

Je kan verschillende aantallen Funds kopen:

 • 2000 F ( Boku SMS)
 • 4000 F
 • 4400 F ( Boku SMS)
 • 5000 F
 • 12000 F
 • 15000 F
 • 21000 F
 • 50000 F

er zijn ook beloningen vanaf €12.99

Valor Points[bewerken]

Valor Points (VP) zijn punten die men in de game kan verdienen door middel van missies te behalen en door het behalen van XP tijdens het spelen. Met deze punten kunnen spelers items kopen in de store. Per behaald level krijgt men een additionele 100 VP.

Hero Points[bewerken]

Hero Points (HP) zijn punten die verdiend worden op basis van prestaties, en kunnen in tegenstelling tot andere items niet aangekocht worden. Bij het behalen van een even level ontvangt de speler één Hero Point dat ingezet kan worden om het niveau van een techniek naar keuze te verhogen.

Missies[bewerken]

Missies zijn bepaalde prestaties die door een speler behaald kunnen worden. Met missies kunnen Valor Points en XP behaald worden. Het aantal punten dat verdiend wordt is bepaald door de moeilijkheidsgraad van de missie. Niet alle missies zullen in het begin van de game zichtbaar zijn.
Als een speler een bepaald level behaalt zullen er nieuwe missies ter beschikking zijn. Ook zijn er missies die pas zichtbaar worden als een speler de voorgaande missie heeft behaald.
Een aantal missies zijn voor alle klassen beschikbaar maar er zijn ook missies die voor één klasse speler is gemaakt. Ook zullen er missies zijn die in één ronde van de game behaald moeten zijn, anders moet de missie opnieuw gedaan worden.

Dagelijkse Missies[bewerken]

Dagelijkse Missies (Daily Missions) zijn korte, makkelijke missies die elke dag veranderen. Er is dus elke dag een andere. Als de speler een Dagelijkse Missie voltooit ontvangt hij 75 Valor Points (VP).

Updates[bewerken]

Iedere week zijn er wel updates van het spel. Dit zijn vooral serverupdates, wapenupdates en kledingupdates. De kledingupdates zijn vaak in een thema. Als voorbeeld: Piraten, een ander computerspel etcetera.

Actuele versie[bewerken]

De huidige en nieuwste versie van het spel is: 1.117.254114.0

Systeemeisen[bewerken]

 • Besturingssysteem: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
 • CPU: Intel Pentium 4/AMD Athlon 1.0 GHz
 • RAM: 512 MB (1Gb aanbevolen)
 • Video kaart: 64MB DirectX video kaart, Pixel shader 2.0 en erboven. (AGP and PCIe only)
 • Geluids kaart: DirectX 9.0
 • Hard Drive space: 1Gb minimaal
 • Internet verbinding: 256kbit kabel/DSL verbinding

Externe links[bewerken]