Bisdom Reggio Emilia-Guastalla

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diocesi di Reggio Emilia-Guastalla
Basisgegevens
Land Vlag van Italië Italië
Kerkprovincie Modena-Nonantola
Website reggioemilia.chiesacattolica.it
Hiërarchie
Bisschop Massimo Camisasca FSCB
Statistieken
Oppervlakte 2.402 km²
Bevolking 508.677 (2007)
Katholieken 485.527 (2007)
Parochies 319
Locatie
Bisdom Reggio Emilia-Guastalla
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het bisdom Reggio Emilia-Guastalla (Latijn: Dioecesis Regiensis in Aemilia-Guastallensis; Italiaans: Diocesi di Reggio Emilia-Guastalla) is een in de Italiaanse provincie Reggio Emilia (regio Emilia-Romagna) gelegen rooms-katholiek bisdom met zetel in de stad Reggio Emilia. Het bisdom behoort tot de kerkprovincie Modena-Nonantola, en is, samen met de bisdommen Carpi, Fidenza, Piacenza-Bobbio en Parma suffragaan aan het aartsbisdom Modena-Nonantola.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Reggio Emilia werd opgericht in de 1e eeuw. Het was suffragaan aan het aartsbisdom Milaan. In de 7e eeuw werd het suffragaan aan het aartsbisdom Ravenna en op 10 december 1582 aan het aartsbisdom Bologna. Op 22 augustus 1855 werd het suffragaan aan het aartsbisdom Modena (en Nonantola).

Op 30 september 1986 werd het bisdom door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus votis samengevoegd met het bisdom Guastalla.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Roman Catholic Diocese of Reggio Emilia-Guastalla van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.