Caddoowe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Caddoowe
Plaats in Somalië Vlag van Somalië
Caddoowe (Somalië)
Caddoowe


Caddoowe
Situering
Gobolka Awdal, Somaliland
Coördinaten 10° 32′ NB, 42° 47′ OL
Hoogte 1030 m
Portaal  Portaalicoon   Afrika

Caddoowe[1] is een gehucht in het zuidwesten van het District Zeila, regio Awdal, in de niet-erkende staat Somaliland (en dus formeel nog steeds gelegen in Somalië).

Caddoowe ligt ca. 119 km ten zuidwesten van de districtshoofdstad Zeila in het meest westelijke deel van het Ogo- (of Galgodon)-hoogland, op meer dan 1000 m hoogte en op minder dan 5 km van de grens met Ethiopië. Dorpen in de buurt zijn Mashruuca Dibira Weyn (10,7 km zuidelijk) en Abdol Ghadar (11,9 km naar het oosten).[2] Caddoowe bestaat uit een aantal losse omheinde hutjes op enige afstand van elkaar, van straatjes o.i.d. is geen sprake. Er is een kleine moskee.

Klimaat: Caddoowe heeft een tropisch savanneklimaat dat beïnvloed wordt door de hoogte waarop het dorp ligt. De gemiddelde jaartemperatuur is er 24,4 °C. Juni is de warmste maand, gemiddeld 29,1 °C; januari is het koelste, gemiddeld 19,8 °C. De jaarlijkse regenval bedraagt ca. 336 mm (ter vergelijking: in Nederland ca. 800 mm). Er valt het hele jaar neerslag maar met een lage 'piek' in april en een hogere 'piek' in het regenseizoen, van juli-september. Augustus is de natste maand met ca. 71 mm neerslag. De periode van oktober - januari is relatief droog.[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]