Captain John Price

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
John Price
Personage uit Call of Duty
Eerste spel Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)
Bedenker Infinity Ward
Engelse stem Billy Murray
David Kinsman
Barry Sloane
Motion-capture-acteur(s) Barry Sloane
In-universe-informatie geslacht: man
nationaliteit: Brits
uiterlijk: legeruniform
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Kapitein John Price is een personage en een van de hoofdrolspelers in de Call of Duty-serie van computerspellen, specifiek de Modern Warfare-reeks. De stem van Price werd ingesproken door Billy Murray in de originele Modern Warfare-reeks en door Barry Sloane in Call of Duty: Modern Warfare.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Price verscheen voor het eerst in het spel Call of Duty 4: Modern Warfare uit 2007. Hier wordt hij voorgesteld als kapitein Price, leider van het peloton. In Modern Warfare 2 is hij een gevangene van de Russen, en in Modern Warfare 3 eindigt Price het verhaal met de hoofdschurk. Zijn terugkeer werd aangekondigd voor het spel Modern Warfare uit 2019.

Kapitein John Price maakt voorafgaand aan de Modern Warfare-subreeks twee opeenvolgende verschijningen als kapitein in het oorspronkelijke Call of Duty, en het vervolg Call of Duty 2.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

John Price is geboren in Engeland, maar de exacte datum en plaats zijn niet bekend. Hij werkt voor de SAS, de Britse Special Forces. De eerste keer dat Price verschijnt is Call of Duty (2003) daarna is hij een terugkerend icoon en is hij ook te zien in 1996 in Pripyat, Oekraïne. Deze beroemde missie heet "All Ghillied Up". Toen nog luitenant onder leiding van Kapitein MacMillan.

Price heeft verschillende bijnamen in de spelserie, waaronder Prisoner 627, 9051210, $, Black Viking en Bravo 6.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Kapitein Price is positief ontvangen in computerspeltijdschriften. Hij kwam op de achtste plek in de lijst van "30 invloedrijke computerspelpersonages" van het Amerikaanse Game Informer.[1] Hij werd ook als een van de 64 personages gekozen als "Beste Sidekick ooit" door GameSpot.[2] Price kwam in 2013 op de 48e plek van "meest memorabele" protagonisten in een computerspelserie door GamesRadar.[3]