Carlo de Vries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Carlo de Vries
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 28 april 1998
Geboorteplaats Zaandam
Geboorteland Nederland
Sportieve informatie
Discipline korfbal
Club Vlag van Nederland ZKV (2004-2014)
Vlag van Nederland Groen-Geel (2014-2023)
Vlag van Nederland KZ (2023-heden)
Portaal  Portaalicoon   Sport

Carlo de Vries (28 april 1998) is een Nederlands topkorfballer. De Vries speelt op het hoogste Nederlandse niveau korfbal, in de Korfbal League met Koog Zaandijk. Sinds April 2024 is De Vries toegevoegd aan de selectie van het Nederlands korfbalteam.

Spelerscarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Begin[bewerken | brontekst bewerken]

De Vries begon met korfbal op jonge leeftijd bij de Zaandamse club ZKV. Hier doorliep hij de jeugdteams. In de zomer van 2014, op 16 jarige leeftijd, stapte De Vries over naar het wat grotere Groen-Geel uit het naburige Wormer.

Groen Geel[bewerken | brontekst bewerken]

Bij Groen-Geel kwam De Vries terecht in een talentvolle jeugdgroep. Zo speelde hij in seizoen 2015-2016 de A1 zaalfinale. In deze A1 finale versloeg Groen-Geel A1 het Delftse Fortuna met 26-16. In het jaar erna stroomde De Vries door naar het 1e team van Groen-Geel, dat onder leiding stond van coach Dico Dik. Aangezien Groen-Geel een aantal talenten in het team had, ging het vrij snel. In seizoen 2016-2017 maakte de ploeg promotie van de Overgangsklasse naar de Hoofdklasse. Al in het eerste jaar in de Hoofdklasse wist Groen-Geel zich in de top4 te nestelen, waardoor ze zich plaatsten voor de play-offs. In de best-of-3 serie verloor Groen Geel echter van Dalto in 2 wedstrijden. In seizoen 2018-2019 was het echter wel raak - nog maar in het 2e seizoen in de Hoofdklasse wist Groen-Geel zich na de play-offs te plaaten voor de Hoofdklasse Finale. In de finale werd gewonnen van Tempo met 23-18, waardoor Groen Geel promotie had gemaakt naar de Korfbal League (het hoogste niveau in Nederland).

Zo stond Groen-Geel in seizoen 2019-2020 in de Korfbal League en speelde het 17 competitieduels totdat de competitie werd stilgelegd vanwege de coronapandemie. Hierdoor handhaafde de ploeg zich voor de Korfbal League voor het volgende seizoen.

In Seizoen 2020-2021 kreeg Groen Geel een nieuwe hoofdcoach, namelijk Daniël Harmzen. Echter lukte het in dit seizoen Groen Geel niet om zich te plaatsen voor play-offs. Vanwege de nog aanhoudende coronapandemie was degradatie niet mogelijk en was Groen Geel sowieso nog verzekerd van 1 jaar Korfbal League.

In het seizoen erna, 2021-2022 won Groen Geel wel 4 van de eerste 10 duels, echter was dit niet voldoende om zich te plaatsen voor de kampioenspoule van de KL. In de degradatiepoule werd de ploeg 3e, waardoor er een best-of-3 playdown serie gespeeld moest worden om degradatie te voorkomen. In deze best-of-3 serie was HKC de tegenstander. HKC won de eerste wedstrijd, maar Groen-Geel herpakte zich en won de volgende twee wedstrijden. Hierdoor handhaafde Groen-Geel zich wederom in de Korfbal League.

Seizoen 2022-2023 werd een bijzonder jaar voor Groen-Geel. Nog tijdens het seizoen besloot coach Harmzen te stoppen. Ad interim nam Dico Dik het weer over, maar ook hij kon niet voorkomen dat Groen-Geel op de 9e plaats eindigde. Hierdoor moest Groen-Geel voor het tweede jaar op rij playdowns spelen. Dit maal tegen Dalto. In de best-of-3 serie won Groen-Geel in 2 wedstrijden. Echter was dit seizoen een kantelpunt binnen de club. Na dit seizoen besloten zowel De Vries als Kevin Dik en Terrenc Griemink te vertrekken bij de club.

Koog Zaandijk[bewerken | brontekst bewerken]

In de zomer van 2023 stapte De Vries over naar Koog Zaandijk, een ploeg onder leiding van voormalig topspeler Tim Bakker. Met de toevoeging van Kevin Dik en Carlo de Vries deed KZ al snel mee in de top-4. Uiteindelijk eindigde KZ in seizoen 2023-2024 als 4e van de competitie. Hierdoor had KZ zich geplaatst voor de play-offs. Tegenstander in de play-off serie was PKC. KZ verloor de best-of-3 serie in 2 wedstrijden.

Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

In April 2024 werd De Vries door bondscoach Ard Korporaal geselecteerd voor het Nederlands korfbalteam.

Externe Links[bewerken | brontekst bewerken]