Chaima Saysay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chaima Saysay
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 21 november 1989
Mortsel
Land België
Beroep Journalist
Bekend van Goeiemorgen Morgen!

Chaima Saysay (Mortsel, 21 november 1989) is een journaliste en nieuwslezeres bij de Vlaamse publieke omroep VRT. Sinds 23 januari 2023 is ze, samen met Charlotte Crul, een van de vaste nieuwsstemmen in het nationale ochtendprogramma Goeiemorgen Morgen! op Radio2, met Peter Van de Veire als presentator.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Chaima studeerde economie en moderne talen aan het Sint-Jozefinstituut in Kontich. Na haar middelbare studies ging ze communicatiemanagement studeren, met een specialisatie in Public Relations, aan de (toenmalige) Katholieke Hogeschool in Mechelen. Chaima vervolgde haar studies aan de KU Leuven in Antwerpen, waar ze een master behaalde in de journalistiek.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Chaima deed stage bij het productiehuis Geronimo, waar ze onderzoek en productie deed voor ‘Soundtrack’, een documentaire over de rol van muziek in Palestina en Israël. In 2012 begon ze als freelance journaliste voor Flair, waar ze als stagiaire begon. Ze was human interest reporter en vervulde deze rol tot 2018.

Haar carrière bij de VRT begon in 2012 bij Karrewiet. Een jaar later, in 2013, werd Chaima journaliste bij VRT NWS. Sinds 2015 presenteert ze het radionieuws. In het verleden was ze nieuwslezeres voor Studio Brussel en MNM, maar sindsdien doet ze dit voornamelijk voor Radio2.