Choumicha

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Choumicha Chafay, geboren op 15 november 1972 in Had Kourt, Marokko, is een veelzijdige Marokkaanse persoonlijkheid die bekend staat als producent, gastheer van culinaire shows en eigenaar van een restaurant. Ze heeft haar stempel gedrukt op de culinaire wereld, zowel op het 2M-kanaal als op haar eigen YouTube-kanaal, waar ze haar passie voor koken deelt met een wereldwijd publiek.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Choumicha is afgestudeerd in Marketing & Communicatie. In het jaar 2000 kreeg Choumicha Chafay de kans van regisseur Hamid Zerouali en producer Rajar Hassani om een show te presenteren op de Marokkaanse zender 2M. Dit bleek een enorm succes te zijn en verhoogde haar populariteit als culinaire gastheer aanzienlijk.

Choumicha organiseert momenteel twee culinaire shows op 2M: "Ch'hiwate Choumicha," een dagelijkse uitzending van maandag tot en met vrijdag waarin ze diverse recepten presenteert, en "Ch'hiwate Bladi," een wekelijkse uitzending op zaterdag waarin ze reizen door verschillende regio's van Marokko maakt, vergezeld door een lokale inwoner, om lokale gerechten en specialiteiten te ontdekken.

Naast haar werk op televisie is Choumicha ook een producent en gastheer van culinaire shows die worden uitgezonden op 2M Maroc, CuisineTV in Frankrijk en Babel TV in Italië. Ze is ook een actief lid van de internationale Slow Food-beweging.

Bereik[bewerken | brontekst bewerken]

Choumicha heeft haar bereik uitgebreid naar verschillende platforms, waaronder een YouTube-kanaal met meer dan 700.000 abonnees, opgericht in 2013. Ze was ook lid van de jury voor de show Masterchef op TF1 in 2012, waarin ze deelnam aan een aflevering die zich afspeelde in de Marokkaanse woestijn. In 2015 presenteerde ze een kookprogramma op de Algerijnse gastronomische zender Benna TV, en in 2018 werd ze ambassadeur van de Marokkaanse keuken voor CNN. Choumicha's toewijding aan de culinaire wereld en haar bijdragen aan de promotie van de Marokkaanse keuken hebben haar een gerespecteerde positie in de culinaire gemeenschap opgeleverd.

Restaurant[bewerken | brontekst bewerken]

Op 27 augustus 2018 kondigde ze de opening aan van haar restaurant Bab Al Mansour, haar eerste Marokkaanse restaurant in Dubai.