Claudia Kuyken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Claudia Kuyken
Druppel-glaskunst (2024)
Persoonsgegevens
Geboren Almelo, 1967
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederlandse
Beroep(en) glaskunstenaar,
glazenier,
brandschilder
Oriënterende gegevens
Jaren actief 2021–heden
Stijl(en) Hedendaagse experimentele glaskunst
Bekende werken The world is beautiful…you only have to look
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Claudia Kuyken (Almelo, 1967[1]) is een van oorsprong Nederlands glaskunstenaar en glazenier, woonachtig in het Belgische Lommel. Ze is autodidact kunstenares. Daarnaast heeft ze een eigen bedrijf gehad en twee boeken geschreven.

Leven en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Kuyken heeft in 2013 haar eigen bedrijf WECKENonline.com opgericht, ontstaan uit haar gelijknamige receptensite. Tevens is zij auteur en fotograaf van het boek Handboek voedsel drogen.[2][3][4]

Begin 2021 heeft zij haar bedrijf verkocht en sinds maart 2021 heeft zij zich toegelegd op glaskunst. Kuyken volgde gedurende 2 jaar de opleiding Glaskunst in Lommel in het GlazenHuis. Haar atelier is gevestigd in de Sint-Franciscusstraat aldaar.[5] Ze houdt zich naast haar glaskunst ook bezig met glas in lood, glascasten (een proces waarbij glas op hoge temperatuur direct in een vorm wordt gegoten), brandschilderen en enkele andere technieken.

Kuyken heeft na 1 jaar actief te zijn als glaskunstenaar in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen gestaan heeft met haar glaskunstwerk The world is beautiful... you only have to look.[5] Vanaf 2021 heeft Kuyken zich tevens toegelegd op glasversmelting.

Publicaties en exposities (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Boeken[bewerken | brontekst bewerken]

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2022 - Claudia Kuyken exposeert in het KSMKA[7][8][9]

Glaskunstwerken (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]