Costas Mandylor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Costas Mandylor
Costas Mandylor
Algemene informatie
Geboortenaam Costas Theodosopoulos Mandylor
Geboren Melbourne, 3 september 1965
Land Vlag van Australië Australië
Werk
Beroep acteur
Handtekening
Handtekening
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Costas Theodosopoulos Mandylor, geboren als Konstantinos Theodosopoulos, (Melbourne (Victoria), 3 september 1965) is een Australische acteur van Griekse afkomst en voormalig voetballer.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Mandylor was een professioneel voetballer in de teams van Griekenland en Australië, totdat hij een sportblessure kreeg aan zijn been. Hij heeft zijn carrière stopgezet, maar Costas beoefent nog altijd de sport kickboksen en traint regelmatig met zijn broer Louis Mandylor.

Hij verhuisde in 1987 naar Los Angeles om een carrière als acteur op te bouwen. Hij veranderde zijn naam Theodosoupolos in Mandylor, naar de geboortenaam van zijn moeder (Mandylaris). Mandylor was van 1997 tot 2000 gehuwd met de Amerikaanse actrice Talisa Soto. Zijn grote doorbraak in de filmwereld kwam er met zijn rol in de Amerikaanse televisieserie Picket Fences in de rol van Kenny Lacos. Hij speelde ook een hoofdrol in Saw III tot en met VI en Saw 3D, waarin hij het werk van Jigsaw overnam. Verder speelde hij in Sex and the City, Charmed, Nash Bridges, 7th Heaven en Fastlane.

Mandylor vertolkte een van de hoofdrollen in de spionage- en sciencefictiontelevisieserie Secret Agent Man uit 2000, waarvan slechts 12 afleveringen werden opgenomen.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]