D'Angello & Francis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
D'Angello & FrancisD'Angello & Francis
D'Angello & Francis
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2016-heden
Oorsprong Vlag van België België
Genre(s) Big room house
Electrohouse
Progressive house
Progressive trance
Label(s) Armada Music
Smash The House
Leden
Angelo De Laet
Cédric Franssens
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

D'Angello & Francis is een Belgisch dj- en producerduo bestaande uit Angelo De Laet en Cédric Franssens.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

D’Angello & Francis begonnen in 2016 met hun duoperformance. In de zomer van 2017 brachten ze hun remix ‘Let The Song Play’ uit. Hierna volgende samenwerkingen met Bassjackers, Le Shuuk, Harry Apex en Dimitri Vegas & Like Mike. In de zomer van 2016 stonden ze voor het eerst op Tomorrowland op The Opera Stage. Vanaf 2016 waren D’Angello & Francis vaste gasten op Tomorrowland in België, in 2019 speelden ze zelfs een set op de mainstage.

D’Angello & Francis werken samen met platenlabel Smash The House. Op dit label brengen onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Bassjackers, Yves V, Sandro Silva, Alvaro, Wolfpack, MATTN, Lost Frequencies, Broiler muziek uit.

D’Angello & Francis drukten al snel hun stempel op de Smash The House-imprint met hun stellaire remix-taken van Dimitri Vegas & Like Mike's nummer 'Stay A While'. Daarop volgde het nummer 'All Aboard', een samenwerking met Bassjackers. ‘All Aboard’ bereikte meer dan 15 miljoen Spotify Streams. Met hun opvolgingsreleases als 'Victorum', 'Kings', 'Raveheart', 'Shake', 'Warchant' en 'Electric Tribe' bereikten D’Angello & Francis wereldwijd ondertussen miljoenen luisteraars op streaming platformen.

Als onderdeel van de Smash The House Family werden ze een begrip op Tomorrowland. Zo stonden D’Angello & Francis aan het hoofd van het Unite with Tomorrowland Festival in Taiwan en daarnaast tourden ze door Zuid-Amerika en Azië. In 2019 staken D'Angello & Francis de Tomorrowland Mainstage in brand met het nummer ‘The Flight’. ‘The Flight’ is opnieuw een samenwerking met Dimitri Vegas & Like Mike en Bassjackers. In 2020 werkte het duo aan een nieuw soort muziek met hun 2020-missie 'Save The Rave'. In de zomer van 2020 gaven ze een epische livestream performance vanuit het Havenhuis in de haven van Antwerpen. Eind augustus brachten D'Angello & Francis samen met Armin van Buuren hun zomerhit Que Pasa uit.

Overige[bewerken | brontekst bewerken]

Na tientallen producties die op de radio, in beatportcharts en twee keer in de USA Billboard ranking werden opgenomen, positioneerde D'Angello & Francis zich enkele jaren geleden als mainstage georiënteerde artiest. Met hun meer dan 1 miljoen maandelijkse luisteraars op streamingplatforms, behoren ze tot de top van meest gestreamde Belgische artiesten wereldwijd.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Titel Samenwerking met Label
2017 All Aboard

(Dimitri Vegas & Like Mike Edit)

Bassjackers Smash The House
2018 Victorium Jaxx & Vega, Le Shuuk Smash The House
2018 Kings Nino Lucarelli Smash The House
2019 Raveheart

(Jaxx & Vega Edit)

Le Shuuk Smash The House
2019 Shake Harry Apex Smash The House
2019 Warchant Smash The House
2019 The Flight Dimitri Vegas & Like Mike, Bassjackers
2019 Electric Tribe Smash The House
2020 Que Pasa Armin van Buuren
2021 Techno On My Mind Smash The House

Remixes[bewerken | brontekst bewerken]

  • MATTN & Magic Wand - Let The Song Play (D'Angello & Francis Remix)
  • Ultra Naté - Free (Live Your Life) (D'Angello & Francis 2020 Remix)

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]