Davyhulme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Davyhulme
Plaats in Engeland Vlag van Engeland
Davyhulme (Greater Manchester)
Davyhulme
Situering
Regio North West England
Graafschap Greater Manchester
District Trafford
Coördinaten 53° 27' NB, 2° 22' WL
Algemeen
Inwoners 19.634 (2011)
Overig
Postcode(s) MA14
Netnummer(s) 0161
Grid code SJ755955
Post town MANCHESTER
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk

Davyhulme is een gedeelte van Urmston in Greater Manchester. In 2011 bedroeg de bevolkingsgrootte 19.634 inwoners.

Waterzuiveringsinstallatie[bewerken | brontekst bewerken]

Davyhulme staat bekend om de Davyhulme Sewage Works, een van de grootste waterzuiveringsinstallaties van Europa, geopend in 1894. De installatie bedient circa 1,2 miljoen mensen in en rond Manchester.

Parken[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het Davyhulme Millennium Nature Reserve is een groengebied gelegen langs het Manchester Ship Canal en een voormalig onderdeel van de waterzuivering.
  • Davyhulme Park heeft een Green Flag Award ontvangen en omvat twee grote vijvers, twee bowling greens, tennisbanen, speeltuinen en een rozentuin.

Ziekenhuis[bewerken | brontekst bewerken]

Trafford General Hospital werd in 1929 geopend onder de naam "Davyhulme Park Hospital". In 1948 werd het het eerste NHS-ziekenhuis.[1]

Politiek[bewerken | brontekst bewerken]

Davyhulme is verdeeld in de kiesdistricten Davyhulme East en Davyhulme West. ook een deel van Urmston valt onder Davyhulme East en een aantal delen van Flixton onder Davyhulme West. Davyhulme stemt meestal conservatief, maar in 2018 kozen beide districten een Labour-gemeenteraad.

Voor de parlementsverkiezingen valt Davyhulme sinds 1997 onder de kieskring (constituency) Stretford and Urmston. Tussen 1983 en 1997 was het een eigen kieskring. Tijdens zijn hele bestaan werd de Tory Winston Spencer-Churchill, kleinzoon van Winston Churchill, verkozen.

Geboren in Davyhulme[bewerken | brontekst bewerken]