De Stalkshow

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Stalkshow
Genre Amusement, humor, reality tv
Presentatie Bart de Graaff
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 31 december 2001
Einde 2002
Seizoenen 2
Zender BNN
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Stalkshow was een televisieprogramma uit 2002 van BNN, gepresenteerd door Bart de Graaff.

In dit programma stalkte Bart de Graaff een week/dag lang bekende Nederlanders door die persoon cadeautjes te geven, ongevraagd mee te lopen en ongewenst te volgen wat de BN'er op die dag doet. Het programma was ontstaan als spin-off van het kleinere onderdeel dat het had in De Graaffs eerdere programma, 'De Dwangbuis'. Door het succes dat met dit onderdeel werd behaald werd besloten dit onderdeel een compleet eigen programma te geven.

In 2002 won het programma een Gouden Beeld in de categorie Amusement.

De Graaff was in 2002 bezig aan een nieuwe reeks van het programma, toen hij aan de gevolgen van zijn slepende ziekte overleed na een kort ziekbed. Slechts één uitzending was opgenomen voor de nieuwe reeks, die nog niet was uitgezonden. Op 30 mei 2005 werd naar aanleiding van de derde sterfdag van De Graaff deze uitzending alsnog uitgezonden en werd bekend dat hij Inge de Bruijn tijdens haar voorbereidingen had lopen stalken.

Op 26 mei 2007 werd er door BNN stilgestaan bij het 5-jarige overlijden van Bart de Graaff. Hierin maakten de presentatoren van BNN remakes van de programma's van Bart de Graaff. Filemon Wesselink stalkte daarom een dag lang Beau van Erven Dorens.