Ede Stad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf EdeStad.nl)

Ede Stad (ook bekend als EdeStad.nl) is een Nederlands lokaal nieuwsblad dat uitkomt in de gemeente Ede. De krant wordt uitgegeven door Koninklijke BDU Uitgevers en de redactie houdt kantoor in Ede.

Anno 2011 verschijnt de krant in een oplage van 48.500 exemplaren één keer per week op woensdag in Ede, Bennekom, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo, De Klomp, Lunteren, Meulunteren, Otterlo, De Valk, Wageningen-Hoog, Walderveen en Wekerom. Ede Stad is aangesloten bij de branchevereniging Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP).

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De krant verscheen voor het eerst op 15 mei 1974 als Veldhuizen, Weekblad voor nieuw Ede. De krant groeide al snel uit tot een gratis nieuwsblad voor de gehele gemeente Ede en werd omgedoopt tot Ede Stad, nieuwsblad voor de gemeente Ede.

In 1984 kwam Ede Stad twee keer per week uit, op maandag en woensdag. In 1985 werd ook gestart met Kabelkrant Ede, de eerste kabelkrant in Nederland die 24 uur per etmaal draaide.[1] In 2000 werd de website gelanceerd. Kort daarop maakte de redactie ook lokale televisie onder de naam EdeStadsTV. In 2002 werd gestopt met zowel de kabelkrant als televisie.

Ede Stad bestaat uit Digitaal Dagblad Ede Stad (EdeStad.nl) en Nieuwsblad Ede Stad.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]