Erwassus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Erwassus was een komische kinderserie, uitgezonden door de Nederlandse omroep VPRO, als onderdeel van het kinderblok Villa Achterwerk. In elke aflevering werd een ander sprookje in een modern jasje gestoken. De serie liep in het seizoen 1997/1998 en werd later nog een of meerdere keren (geheel of gedeeltelijk) herhaald, onder andere tijdens het kinderfilmfestival Cinekid in 2003.[1]

De sprookjes waren deels een knipoog naar de toen heersende jeugdcultuur. Zo werd in de aflevering "De nieuwe Aussie van de Gabber", waarin een gabber een nieuw Australian-trainingspak wil kopen, bijvoorbeeld de Rotterdamse gabberscene op de hak genomen.

Rollen in de verschillende afleveringen van de serie werden in elk geval vertolkt door Ruben van der Meer, Eric Ankersmit, Yoka Berretty, Huib Broos, Horace Cohen, Bob Fosko, Jason Garber, Willum Geerts, Dennis Overweg en Marienke Tau.[2] Camerawerk, regie en scenario werden verzorgd door Benjamin Landshoff, en de productie lag in handen van Esther Burgers en Babette van de Weg[3].

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. a b Erwassus nogmaals bekijken op het Cinekidfestival, 14 oktober 2003. Gearchiveerd op 5 maart 2016.
  2. Erwassus op IMDb, laatst bezocht op 17 februari 2013
  3. a b Erwassus op de wiki van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, laatst bezocht op 17 februari 2013. Gearchiveerd op 5 maart 2016.