FOG (drillrapgroep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

FOG, of Fully Op Gevaar, is een drillrapgroep uit Venserpolder.[1][2] De groep werd geleid door frontmannen RS en Lowkey.[2] Na de dood van RS bleef Lowkey als leider over. FOG is in een vete verwikkeld met de drillrapgroep KSB (de kikkensteinbende) uit Kraaiennest, en deze vete staat bekend als een van de bloedigste drillrivaliteiten uit de Nederlandse drillrapgeschiedenis.[1]

Karakteristieke eigenschappen[bewerken | brontekst bewerken]

Alle leden van FOG dragen bivakmutsen en rappen anoniem onder een pseudoniem. Qua rapstijl worden er veel terugkerende zinnen en zinconstructies gebruikt die kenmerkend voor de groep zijn geworden.

Incident[bewerken | brontekst bewerken]

Op 22 december 2020 werd een man in Amsterdam gestoken. Volgens Het Parool was een vete tussen de drillrapgroepen Z42 en FOG aanleiding voor het geweld.[3] De politie noemt dat 'een van de mogelijke scenario's'.[4] Het slachtoffer zou lid zijn van Z42 en de dader zou aan FOG gelieerd zijn. Z42 is nauw verbonden met de drillrapgroep KSB.[3] Op sociale media zouden beelden zijn geplaatst van een nieuwsbericht over de steekpartij met daarbij de tekst 'fogwinning'.[4]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. a b Hassan Bahara, "Wie zijn de drillrapgroepen die zoveel zorgen baren?", de Volkskrant, 23 augustus 2020. Gearchiveerd op 31 maart 2023.
  2. a b Maarten van Dun en Paul Vugts, "Jeugdbendes in Zuidoost: drillrapper werd gedood met kapmes", Het Parool, 4 december 2019. Gearchiveerd op 31 maart 2023.
  3. a b Wouter Laumans en Paul Vugts, "Drillrapvete aanleiding steekpartij Albert Heijn Watergraafsmeer", Het Parool, 22 december 2020. Gearchiveerd op 5 februari 2023.
  4. a b "Politie: drillrap-ruzie mogelijk scenario voor steekpartij supermarkt Amsterdam", NOS, 23 december 2020. Gearchiveerd op 2 april 2023.