Funnybot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Funnybot
South Park-aflevering
Afleveringsnummer #1502 (211)
Verscheen 4 mei 2011
Schrijver Trey Parker
Regisseur Trey Parker
Gastster(ren) Tyler Perry
South Park - Seizoen 15
2 april 2011 - 16 november 2011
Lijst van afleveringen

"Funnybot" is de tweede aflevering van het vijftiende seizoen en in totaal de 211de aflevering van de Amerikaanse animatieserie South Park. De aflevering was voor het eerst te zien op 4 mei 2011 en is geschreven en geregisseerd door Trey Parker.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het personage Jimmy Volmer komt op het idee een Comedy Award-show te houden. Jimmy reikt hier een aantal prijzen uit voor bijvoorbeeld grappigste kind, grappigste beroemdheid etc. Een van de prijzen is de Kathy Griffin-award voor degene die het meest waarschijnlijk de prijs op komt halen. Deze wordt gewonnen door Tyler Perry en die komt dus ook om vervolgens de hele aflevering te blijven. Ook reikt Jimmy een prijs uit aan de Duitsers voor het minst grappige volk, waardoor de Duitsers boos worden.

De Duitsers komen naar South Park en presenteren een robot die geprogrammeerd is om grappig te zijn. De naam van deze robot is "Funnybot" (titelverklaring van de aflevering). Als Funnybot is gepresenteerd gaat hij het leven van een komiek lijden. Echter worden de bekende komieken boos en komen naar de school omdat het indirect de schuld is van de Comedy Award-show. Er wordt geacht dat de kinderen hier iets aan doen dus gaan Stan, Kyle, Kenny en Cartman achter Funnybot aan.

Funnybot heeft in de tussentijd de ultieme grap bedacht door de mensheid uit te moorden (de grap is ironisch omdat de mens Funnybot heeft gemaakt die vervolgens de mensheid uit kan roeien). Het kwartet komt bij Funnybot voordat hij de mensheid uitroeit en overtuigt hem hoe de mensheid moet blijven. Ze doen Tyler Perry in een kist die ze in een grote bal doen die ze diep in de aarde doen. Funnybot snapt dat logica en comedy niet samen gaan, Jimmy zal geen Comedy Award Show meer houden en zo is alles weer goed.

Verwijzingen[bewerken | brontekst bewerken]