Gebruiker:Agierg/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Héroes del Silencio begon in 1984 als band met de naam Zumo de Vidrio, bestaande uit Juan Valdivia, zijn broer Pedro Valdivia en hun neef Javier Guajardo Valdivia. Later vervoegde Enrique Bunbury de line-up. Bunbury was eerst een bassist maar nadat Juan Valdivia hem een David Bowie song hoorde zingen, werd Bunbury zanger van de band.

De band wijzigde hun naam in 1985 naar Héroes del Silencio. Eerst speelden ze nog in openbare plaatsen en maakten ze demo opnames maar hun doorbraak kwam er nadat ze deelnamen in een muziekwedstrijd in Salamanca en ze de tweede plaats behaalden. EMI producent Gustavo Montesano zag de band toen aan het werk en ook in een later concert in Sala En Bruto en contracteerde hen.

De eerste EP, Héroe de Leyenda, werd uitgebracht in 1987 en verkocht 30,000 stuks. In het daaropvolgende jaar werd het album El Mar No Cesa uitgebracht met de songs "Mar Adentro", "Agosto" en "El Estanque" en verkocht 100,000 stuks. De ondersteunende tournee volgde in 1989 en werd opgetekend op het live album En Directo dat in beperkte oplage werd uitgebracht.

1990 betekende de release van Senderos de Traición, een best-selling album met 2 miljoen stuks, inclusief 400,000 stuks al in de eerste twee weken in Spanje alleen. Het daaropvolgende jaar startte de tournee Senda 91 en brachten Héroes del Silencio een nieuw live album uit, Senda '91. In 1993 bracht de band de belangrijkste CD uit hun loopbaan uit El Espíritu del Vino. 600,000 stuks van dit album werden verkocht. Hierop volgde een tour voor El Espíritu del Vino. In 1993 trad Alan Boguslavsky tot de band toe.

Door interne strubbelingen nam Héroes del Silencio een break en ging de band naar Benasque op vakantie om de onenigheden bij te leggen. Hierna namen ze een nieuwe producer, Bob Ezrin (Lou Reed, Pink Floyd, Peter Gabriel, Alice Cooper, Kiss, etc.), aan en in 1995 releasten ze Avalancha. Avalancha was meer een hardrockalbum dan de vorige met songs als "Avalancha", "Deshacer el Mundo" en "Iberia Sumergida". Na het album volgde de Avalancha tour in 1995 en 1996 waaruit het live album "Parasiempre" genomen werd.

De band splitte in 1996, hoewel er nog één album volgde, Rarezas in 1998.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]