Gebruiker:BelgianBiscuits/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

La Confiance speculoos[bewerken | brontekst bewerken]

Originele blikken doos van La Confiance uit jaren '20 - Museum voor Volkskunde (Dendermonde)

La Confiance maakt speculoos met een traditioneel, ambachtelijk karakter, naar een familierecept uit 1924 en met uitsluitend hoogkwalitatieve biologische ingrediënten. De hoofdingrediënten zijn traceerbaar tot aan de boer, wiens portret en verhaal op de verpakking staat. Er zijn 3 smaakvarianten op de markt, met telkens een andere boer op de verpakking.

Herkomst[bewerken | brontekst bewerken]

De speculoos van La Confiance is gebaseerd op een traditioneel familierecept dat in 2017 opnieuw op de markt werd gebracht door Leo Borms, die eerder al 15 jaar het familiebedrijf Vondelmolen leidde. Het originele recept dateert uit de jaren '20 van vorige eeuw toen bakker Jozef Borms (overgrootvader van huidige eigenaar Leo Borms) en zijn vennoot August Vincke in Baasrode (Dendermonde) de bakkerij "La Confiance" oprichtten. De naam "La Confiance" stond voor het vertrouwen dat je alleen wint met eerlijkheid, betrouwbaarheid en door elke dag naar de beste smaak te streven. Deze waarden werden doorgegeven van generatie op generatie en zijn nog steeds de waarden van het huidige bedrijf.

In het Museum voor Volkskunde te Dendermonde staat nog een oude blikken koekendoos van het merk La Confiance tentoongesteld die de namen van het duo Vincke en Borms draagt. “Baesrode” verwijst uiteraard naar de Dendermondse deelgemeente Baasrode.


Waarden[bewerken | brontekst bewerken]

La Confiance steunt op 3 waarden:

  • VERTROUWEN: Gemaakt naar een authentiek Belgisch familierecept uit 1924 en enkel met hoogkwalitatieve biologische ingrediënten.
  • TRANSPARANTIE: Op de verpakking staat het portret en verhaal van de boer die de hoofdingrediënten aanlevert, op deze manier wordt getoond waar de ingrediënten vandaan komen. Alle ingrediënten worden uitsluitend bij lokale bio producenten aangekocht.
  • SMAAK: De volle smaak wordt verkregen door gebruik te maken van echte boter, meer natuurlijke kruiden en minder suiker. De klassieke smaakvariant werd ondertussen tot 2x toe bekroond met de hoogste score op de smaaktest van het iTQi (International Taste and Quality Institute) en in 2017 erkend als Oost-Vlaams streekproduct.