Gebruiker:JA.-Zalmi/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kladblok:Frans voetbalelftal (Dit is een pagina of een deel van een pagina waar aangewerkt wordt.)

Geschiedenis van het Franse voetbalelftal[bewerken | brontekst bewerken]

Het nationale voetbalelftal van Frankrijk werd in 1904 opgericht, rond dezelfde tijd als de FIFA dat werd opgericht op 21 mei, 1904. Het Franse elftal speelde haar eerste officiële internationale wedstrijd op 1 mei, 1904 uit tegen België, de wedstrijd werd gespeelt in Brussel. De wedstijd eindigde in een 3-3 gelijk. Ongeveer een jaar later, op 12 februari, 1905 speelde het elftal haar eerste thuiswedstrijd tegen Zwitserland.


en bestreden zijn eerste officiële internationale wedstrijd op 1-05-1904 tegen BelgiëIn Brussel, Die eindigde in een 3-3 gelijk.[1] Het volgende jaar, op 12 februari 1905, Frankrijk bestreden hun eerste thuiswedstrijd tegen Zwitserland. De wedstrijd werd gespeeld op het Parc des Princes voor van 500 supporters. Frankrijk won de wedstrijd met 1-0 het enige doelpunt uit Gaston Cyprès. Voorafgaand aan de FIFA World Cup, Het land grote internationale wedstrijd was het Olympische Zomerspelen. Op de Olympische Zomerspelen 1908, Frankrijk twee teams aan de competitie, een zeldzame gebeurtenis, als gevolg van een meningsverschil tussen FIFA en de Union des Societes Françaises de Sports Athletiques (USFSA), het land Sport Unie. Tijdens de wedstrijd, beide ploegen moeite met Frankrijk B (USFSA) verloor in de openingsronde en Frankrijk A (FIFA) verliezen in de volgende ronde. Na de Olympische Spelen, op 9 mei 1908, de Franse en Interfederaal Comite (CFI), een rivaliserende organisatie om de USFSA, geoordeeld dat de FIFA nu verantwoordelijk zou zijn voor optredens van de club in de komende Olympische Spelen en niet de USFSA. De USFSA oneens, maar als gevolg van desorganisatie in latere jaren, werd semi-aangesloten bij het Gerecht in 1913. In 1919 heeft het Gerecht zichzelf omgetoverd in de Franse voetbalbond. In 1921De USFSA uiteindelijk gefuseerd met de Franse voetbalbond.

In juli 1930 verscheen in Frankrijk de inaugurele FIFA World Cup, Gehouden in Uruguay. In hun allereerste WK-wedstrijd, Frankrijk versloeg Mexico 4-1 op het Estadio Pocitos in Montevideo. Lucien Laurent werd opmerkelijk in de wedstrijd omdat hij nog niet scoorde alleen de eerste World Cup van Frankrijk doel, maar de eerste goal in de WK-geschiedenis. Frankrijk later verloren met 1-0 van mede-tegenstanders groepsfase Argentinië en Chili resulterend in het team boog in de groepsfase. Het daaropvolgende jaar werd de eerste selectie van een zwart speler op de nationale ploeg. Raoul Diagne, Die was Senegalees afkomst, verdiende zijn eerste cap op 15 februari in een 2-1 nederlaag naar Tsjecho-Slowakije. Diagne later speelde met het team aan het WK voetbal 1938, Naast Benbarek Larbi, Wie was de eerste speler van Noord-Afrikaanse herkomst om te spelen voor de nationale ploeg. Op de 1934 FIFA World CupFrankrijk leed uitschakeling in de openingsronde. De groep fase worden gebruikt in de eerste World Cup werd verlaten ten gunste van een rechte knockout toernooi. In de openingsronde wedstrijd, tegen OostenrijkFrankrijk verloor met 3-2 na extra tijd doelpunten van Anton Schall en Josef Bican. Op het team terug te keren naar Parijs, Werden ze als helden begroet door een menigte van meer dan 4.000 supporters. Twee jaar later, op 24 februari 1936, Gaston Barreau werd officieel geïnstalleerd als eerste van het team manager. Barreau, die het hoofd van een speler die officieel selectiecommissie onder leiding van het team, had officieus geslaagd het team sinds 1919.

Frankrijk was gastheer van het WK voetbal 1938 en bereikte de kwartfinale en verloor met 3-1 van de titelverdediger Italië, Die later aan hun titel te verdedigen. Door de ontwikkeling van Wereldoorlog II, Was het nationale team te spelen in de wacht gezet, keerde terug, toen in de wacht gezet voor een tweede keer voordat ze uiteindelijk terug op een permanente basis na de sluiting van de oorlog. De eerste schorsing van het spel duurde van 29 januari 1940 tot 8 maart 1942, toen Frankrijk terug om te spelen met 2-0 verloren van Zwitserland. Frankrijk bestreden nog een wedstrijd voor te spelen was opnieuw geschorst op 16 maart 1942. Na meer dan twee en een half jaar rust, keerde terug naar Frankrijk te spelen op Kerstavond 1944 versloeg België 3-1 in Parijs.

De 1950 Frankrijk zag overhandigde haar eerste Gouden generatie samengesteld van spelers zoals Just Fontaine, Raymond Kopa, Jean Vincent, Robert Jonquet, Maryan Wisnieski, Thadée CisowskiEn Armand Penverne. Op de WK voetbal 1958Frankrijk bereikte de halve finales verloor van Brazilië, Die won de wedstrijd met 5-2, dankzij een hattrick uit Pele. In de derde plaats wedstrijd, Frankrijk West-Duitsland versloeg met 6-2 Fontaine opnemen van vier doelstellingen, die zijn doel overeenstemmen gebracht in de competitie tot en met 13, een World Cup record. Het record staat nog steeds. Frankrijk was gastheer van de inaugurele UEFA European Football Championship in 1960 en, voor de tweede achtereenvolgende internationale toernooi, bereikte de halve finales. In de ronde, Frankrijk geconfronteerd Joegoslavië en waren geschokt 5-4 ondanks het feit dat tot 4-2 in de rubriek 75th minuut. In de derde plaats wedstrijd, waren Frankrijk 2-0 verslagen door de Tsjechoslowaken.

De 1960 en 70s Frankrijk zag dalen sterk spelend onder verschillende managers en niet te kwalificeren voor tal van internationale toernooien. Onder Henri Guerin, Frankrijk heeft te kwalificeren voor de WK voetbal 1962 en de 1964 Europees kampioenschap voetbal. Het team heeft terug te keren naar de grote internationale spelen na de kwalificatie voor de WK voetbal 1966. Het team verloor in de groepsfase van het toernooi deel. Guerin werd ontslagen na de World Cup. Hij werd vervangen door Jose Arribas en Jean Snella, Die werkte als huismeester managers in duale rollen. De twee duurde slechts vier wedstrijden en werden vervangen door ex-international Just Fontaine, Die duurde slechts twee. Louis Dugauguez Fontaine geslaagd en, na zijn vroege strijd in kwalificatie voor de 1970 FIFA World Cup, Werd ontslagen. Dugauguez werd vervangen door Georges Boulogne, Die kon het team niet bij de World Cup. Boulogne werd later ontslagen na het uitvallen in aanmerking te komen voor de 1974 FIFA World Cup. Boulogne ook niet om het team te krijgen UEFA Euro 1972. Hij werd vervangen door de Roemeense Stefan Kovacs, Die werd de eerste en tot op de dag, alleen de internationale manager die ooit het beheer van de nationale ploeg. Kovács bleek ook een teleurstelling niet te kwalificeren voor het te 1974 FIFA World Cup en UEFA Euro 1976. Na twee jaar de leiding heeft, werd hij ontslagen en vervangen door Michel Hidalgo. Volgens Hidalgo, Frankrijk bloeide, voornamelijk als gevolg van de onderscheidingen van de spelmaker Michel Platini, Die naast Jean Tigana, Alain GiresseEn Luis Fernández vormden de "Carre magique" ("Magic Square"), die zou achtervolgen tegengestelde verdediging te beginnen bij de WK voetbal 1982, Waar Frankrijk bereikte de halve finales het opzetten van een confrontatie met hun rivalen, West-Duitsland. De halve finale match-up is een van de grootste beschouwd wedstrijden in de WK-geschiedenis en werd ontsierd met de controverse. Frankrijk verloor uiteindelijk de wedstrijd voor de sancties die 5-4.[2]

Frankrijk verdiend hun eerste grote internationale eer twee jaar later, winnende UEFA Euro 1984, Waarin ze gehost. Onder leiding van Platini, die een toernooi scoorde hoog negen doelpunten, Frankrijk versloeg Spanje 2-0 met Platini en de Bruno Bellone het scoren van de doelen. Na de triomf Euro, Hidalgo vertrok het team en werd vervangen door ex-international Henri Michel. Frankrijk later legde de hattrick toen ze goud won op de Olympische Zomerspelen 1984 voetbaltoernooi en een jaar later versloeg Uruguay 2-0 te winnen van de Artemio Franchi Trofee, Een vroege voorloper van de FIFA Confederations Cup. In een tijdsspanne van een jaar, houders van Frankrijk waren drie van de vier grote internationale trofeeën. Op de WK voetbal 1986, Frankrijk favorieten om de wedstrijd te winnen, en voor het tweede achtereenvolgende World Cup, bereikte de halve finale waar ze geconfronteerd West-Duitsland. Nogmaals, ze echter verloren. Een 4-2 overwinning op België gaf Frankrijk de derde plaats. Een jaar later, Platini afscheid van zowel club-en internationale voetbal.

In 1988, De Franse voetbalbond opende de Clairefontaine National Football Instituut. De openingsceremonie werd bijgewoond door de toenmaligePresident van Frankrijk, François Mitterrand. Vijf maanden na de opening van Clairefontaine, manager Henri Michel werd ontslagen en werd vervangen door Michel Platini, die gefaald hebben om het team te krijgen tot de WK voetbal 1990. Platini leidde het team UEFA Euro 1992 en, ondanks ze meedoen aan een indrukwekkende 19-wedstrijd ongeslagen voorafgaand aan de wedstrijd, leed uitschakeling in de groepsfase. Een week na de voltooiing van het toernooi, Platini teruggetreden als directeur en werd vervangen door zijn assistent Gerard Houllier. Onder Houllier, Frankrijk en haar aanhangers ervaren een hartverscheurende kernsmelting na kwalificatie die aan het WK voetbal 1994 alle zekerheid maar met twee wedstrijden te gaan, die tegen de laatste plaats Israël en Bulgarije. In de wedstrijd tegen Israël, Frankrijk 3-2 en waren geschokt, in de wedstrijd Bulgarije, leed een 2-1 nederlaag astronomische na een monumentale en kostbare fout van middenvelder David Ginola in de laatste minuut van het spel. De publieke verontwaardiging na de nederlaag, heeft geleid tot het afvuren van Houllier. Zijn assistent Aime Jacquet kreeg zijn post. Volgens Jacquet, de nationale ploeg beleefde zijn triomfantelijke jaar. De ploeg is samengesteld uit Didier Deschamps, Laurent Blanc, Emmanuel Petit, Marcel DesaillyEn Bixente Lizarazu die niet aan de 1994 FIFA World Cup te bereiken werden vergezeld door invloedrijke jongeren Lilian Thuram, Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Thierry Henry, Claude MakeleleEn David Trezeguet. Het team nam een goede start het bereiken van de halve finales van UEFA Euro 1996 waar ze verloor met 6-5 op sancties aan de Tsjechische Republiek. Na de wedstrijd, coach Jacquet heeft een zeer defensieve strategie, die vaak werd uitgelachen door de supporters. De pers begon ook de team-manager aan te vallen, riep zijn methoden "Palaeolithisch, "En beweren dat het team geen hoop op het winnen van de was 1998 FIFA World Cup, Die zou worden ondergebracht in hun eigen land. Echter, ondanks de aanhoudende kritiek, Jacquet en zijn strategie leidde het team naar World Cup heerlijkheid versloeg Brazilië 3-0 in de finale op de Stade de France. Jacquet teruggetreden na de Tweede Wereldoorlog het land Cup overwinning en werd opgevolgd door assistent- Roger Lemerre die hen begeleidde door middel van UEFA Euro 2000. Geleid door FIFA World Player van het Jaar Zidane, Frankrijk versloeg Italië 2-1 in de finale. Trezeguet scoorde de golden goal in de extra tijd na Sylvain Wiltord trok de wedstrijd in de vijfde minuut van de blessuretijd. De overwinning gaf de ploeg het onderscheid dat de eerste nationale ploeg aan zowel de World Cup en de Euro hebben, aangezien de titels West-Duitsland deed in 1974, en het was ook de eerste keer dat een regerend World Cup winnaar ging naar de Euro te vangen. Naar aanleiding van het resultaat, Frankrijk werden ingevoegd om de prestigieuze nummer een plek in de FIFA-wereldranglijst.

Frankrijk heeft om dat tempo te handhaven in de daaropvolgende toernooien. Hoewel, het team won de Confederations Cup in 2001, Frankrijk getroffen door een prachtige doelloze eerste ronde uitschakeling op de 2002 FIFA World Cup. Een van de grootste schokken in de WK-geschiedenis zag Frankrijk veroordeeld tot een 1-0 nederlaag naar debutantes Senegal in de openingswedstrijd van het toernooi. Na Frankrijk is onderkant van de groep, was Lemerre ontslagen en werd vervangen door Jacques Santini. Een volle sterkte team begon sterk in UEFA Euro 2004, Maar ze waren overstuur in de kwart-finale door de uiteindelijke winnaars Griekenland. Santini ontslag als coach en Raymond Domenech was uitgekozen als zijn vervanger. Frankrijk worstelde in het begin van de kwalificaties voor de 2006 FIFA World Cup. Dit leidde tot Domenech te overtuigen leden Makelele, Thuram en Zidane uit een internationale pensionering aan de nationale ploeg in aanmerking komen, die ze hebben bereikt na een overtuigende 4-0 zege op hulp Cyprus op de laatste dag van de kwalificatie. Het team werd begroet met een bescheiden verwachtingen als aanvang van het toernooi en begon langzaam tekening met zowel Zwitserland en de Zuid-Korea in hun eerste twee wedstrijden. Na een respectabele 2-0 overwinning op Togo, Frankrijk vonden hun vorm en het opgerukt naar de finale versloeg het graag van Spanje, Brazilië en Portugal langs de weg. Thuis, toen het nieuws kwam van de overwinning van Frankrijk Portugal in de halve finales waren er massale vieringen op de Eiffeltoren en Arc de Triomphe. Frankrijk heeft op Italië in de finale en ondanks controversieel verstoringen in extra tijd, Frankrijk heeft te krijgen op de score-sheet en Italië won uiteindelijk de penalty shoot-out 5-3 te worden gekroond kampioenen van de 2006 FIFA World Cup.

Frankrijk begon haar voorronde voor UEFA Euro 2008 sterk en gekwalificeerd voor het toernooi, ondanks twee nederlagen op schokkende Schotland. Ondanks de hoge verwachtingen van de supporters, Frankrijk boog tijdens de groepsfase gedeelte van het toernooi nadat zij in de groep van de dood. Frankrijk prestaties op Euro 2008 in feite het einde van zijn gouden tijdperk met Patrick Vieira en Thierry Henry overige met het team na de saaie Euro prestaties. Ondanks de druk van de supporters en de media wereld, zowel om Domenech brand, de federatie bewaard hem als manager.

Net als het team vorige WK-kwalificatie-campagne, de 2010-campagne kende een teleurstellende start met het Frankrijk leed rampzalige verliezen en verdienen ongeïnspireerd overwinningen. Frankrijk eindigde uiteindelijk tweede in de groep en verdiende een plek in de UEFA play-offs tegen de Republiek Ierland voor een plaats in Zuid-Afrika. In de eerste etappe, Frankrijk versloeg de Ierse 1-0 en in de tweede etappe aangeschafte een 1-1 gelijkspel, via controversiële omstandigheden, Te kwalificeren voor de World Cup.