Gebruiker:Jansch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.

Welkom op de gebruikerspagina van Jansch.
Laat een nieuw bericht achter op mijn overlegpagina

Goedendag![bewerken | brontekst bewerken]

Mijn gebruikersnaam is Jansch, een samentrekking van mijn voor- en achternaam. Ik ben geboren in het kleine dorpje Hoek in Zeeuws-Vlaanderen. Vlak na mijn negende verjaardag zijn mijn ouders, en ik dus ook, verhuisd naar Den Haag en daar woon ik nu nog steeds.

In mijn dagelijks leven werk ik voor een groot museum, althans voor zover ik daar fysiek toe in staat ben. Veel tijd gaat zitten in het instandhouden van mijn zogenaamde brandende huis, de politieke benaming voor een lijf dat het langzaamaan begeeft, in mijn geval door multipele sclerose.

Mijn interesse ligt in ieder geval bij taal (en dat komt gelukkig in alle lemma's op Wikipedia voor) en verder bij muziek - mijn opleiding heb ik genoten aan het Koninklijk Conservatorium -, geschiedenis en beeldende kunst. Voor mijn museale werk zit ik hele dagen achter de computer (of is het toch voor de computer?) en speur onder andere het wereldwijde web af. Dat brengt mij vaak op Wikipedia en zodra ik daar een inhoudelijke of taalkundige of redekundige fout tegenkom, kan ik het niet laten die te verbeteren.

Frikkerig? Ja, maar dat zit in mijn genen!