Gebruiker:LaurentBlom/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Robert Wilhelmus Paulus Reibestein (Den Haag, 2 januari 1956) is commissaris bij ING Groep N.V. Robert Reibestein werd per 1 januari 2012 benoemd tot commissaris bij ING.


Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Reibestein studeerde in Universiteit Leiden en Universiteit Delft, waar hij de bachelor in Rechten (1975) en een master Bedrijfskunde haalde (1977). Nadat hij een MBA haalde aan de Columbia Business School begon hij te werken bij McKinsey [1]. in augustus 1982. Vanaf juli 1995 tot september 2003 was Reibestein verantwoordelijk voor de financiën en planning van McKinsey [1]. in Nederland. In 2007 werd Robestein directeur van van McKinsey Europa, Afrika en Midden-Oosten. Tijdens zijn carrière bij McKinsey heeft Reibestein verschillende Europese bedrijven geholpen, in de publieke en private sector, als adviseur. [2] De afgelopen jaren was hij gefocust op financiële bedrijven/instellingen zoals banken, investeerders, pensioenfondsen en de beurs. Door de jaren heen heeft Robestein verschillende andere functies gehad bij McKinsey naast zijn vaste functies. Zo is hij consultant geweest voor het bedrijf McKinsey, heeft hij in het Raad van Bestuur gezeten en hielp hij aandeelhouders. In december 2011 nam Reibestein pensioen en verliet hij McKinsey.


Naast McKinsey heeft Reibestein meegewerkt aan verschillende non-profit projecten. Hij is vice voorzitter van de raad van commissarissen bij het Wereld Natuur Fonds, voorzitter van het curatorium van de Teldersstichting en voorzitter van de raad van commissarissen van Springtij. Daarnaast is hij lid van de raad van commissarissen van ING Groep en IMC.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Reibestein is getrouwd met Marie Elise van der Brug en hij heeft vier kinderen genaamd Michael, Annick, Roos en Max.

  1. a b "Robert Reibestein: carrière", management scope, 12 februari 2012.
  2. 'Robert W. P. Reibestein', Bloomberg.com