Gebruiker:LimoWreck/Jobat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, jobaanbiedingen en carrière. Het is een onderdeel van het Vlaamse mediabedrijf Corelio. De omzet van de nv bedroeg in 2006 17,7 miljoen euro[1].

De krant verschijnt hoofdzakelijk als een weekendbijlage van de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en De Gentenaar, en bevat artikelen in verband met werk en carrière, gevolgd door jobaandiedingen. Jobat verschijnt daarnaast ook als het zelfstandige Jobat Direct, een glossy magazine, Jobat Express, een wekelijkse persoonlijke mailing, Jobat Notes, een wekelijkse nieuwsbrief en Jobat Student, een maandelijkse nieuwsbrief voor studenten en starters, met tips en wedstrijden.

Jobat heeft ook een website met vacatures, carrièretips en bedrijfsinformatie. Werkzoekenden kunnen er hun cv online zetten voor potentiële werkgevers. De jobsite is de vierde op de Belgische markt, na StepStone, Vacature en Monster[1] Tenslotte worden in naam van Jobat ook jaarlijkse jobbeurzen georganiseerd in de grootste Vlaamse steden.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. a b De (e) rekruteringsmarkt in België op HRMblogs

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]