Gebruiker:Malkav~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Iets over mezelf en mijn Gaming Hobby:

Het Begin[bewerken | brontekst bewerken]

Het magische jaar 1989; Toen ik twaalf was stond ik in de locale Spellen&Comic winkel, genaamd Spirit, te kijken naar een gigantische kast met boeken die spellen bleken te zijn. Een werknemer daar legde me het een en ander uit over RPG's en nodigde me uit om eens te komen kijken bij een Spellenclub die later dat jaar opgericht zou worden. (Bedankt Muz!) Ik liet mijn naam en adres achter en enkele maanden later kreeg ik een uitnodiging via de post. WARBORG zou de club gaan heten ( De Bossche Wargame, Bordspel, en Rollenspel Groep) Onder begeleiding van mijn vader zat ik daar de eerste keer, maar hij liet me alleen toen het na een 'toespraak' door de oprichters van de club na 30 minuten duidelijk werd voor hem dat het inderdaad enkel over spelletjes ging. Hij zou me later die dag ophalen... Ondertussen verkocht ik mijn ziel aan RPG.

De eerste stappen[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste paar clubdagen speelde ik voornamelijk Talisman en Dungeons & Dragons (de simpele Nederlandstalige versie) en later Advanced Dungeons & Dragons,.. totdat ik Oog des Meesters leerde kennen, ofwel Das Schwarze Auge,.. toen was ik pas werkelijk verkocht aan deze hobby die een groot deel van mijn vrije tijd en leven in beslag zou nemen. Ik leerde samen met DSA enkele mensen kennen waarmee ik nu nog samen speel. Die mensen waarmee ik toen begon vormden een vriendengroepje die ook buiten de clubdagen elkaar opzochten om RPG's en Boardgames te doen.. Dit groepje bestaat nu, 17 jaar later, nog steeds,.. onder hen is Zorbalt, de Dwerg van twee meter drie.

Enkele jaren later kocht ik van het geld wat ik voor mijn verjaardag had gekregen een obscuur softcover Rollenspel genaamd Vampire: The Masquerade,.. een tweede passie voor RPG's werd een werkelijkheid.


De Gaming Hobby en nu[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb in de tussentijd veel RPG's gespeeld en ook gekocht, ik zie mezelf als een systeem verzamelaar. Je kan immers niet iets afkraken zonder argumenten. Naast vele RPG's die de revue gepasseerd hebben al die jaren spelen we ook zat Bordspelen en Kaartspelen die vaak een horror of campy thema hebben. ( Zombies!!!, Betrayal at House on the Hill, Monsters Menace America, When Darkness Comes, Arkham Horror, Fury of Dracula, Graverobbers from Outher Space, Cannibal Pygmies in the Jungle of Doom etc.) Ik zou wat vaker moeten Larp'en maar het komt er steeds niet van, qua timing en op financieel vlak niet.

Begin deze eeuw vond ik een kleine bende enthousiaste Belgen die een Nederlandstalige Rollenspel site in de lucht hadden gebracht genaamd Mandragon. Ik werd er lid en al snel begon de site bizar te groeien en werd het een multi platform voor alles wat er maar te bedenken viel binnen de Gaming Hobby. Vandaag de dag mag ik me nog steeds tot de enthousiaste harde kern van Mandragon rekenen als deel van de Redactie en als Ombudsman. De site is inmiddels uitgegroeid tot de grootste RPG, Cardgame, Boardgame en Wargame community van de Benelux

Varia[bewerken | brontekst bewerken]

Naast dit alles heb ik een enorme passie voor Anime en Manga, voornamelijk de Shonen, Seinen, Mecha en de Sentai/Super Sentai genres. ( Naruto, Lain, Fullmetal Alchemist, Vampire Hunter D, Cyborg 009, Oh My Goddess!, Mobile Suit Gundam/Gundam Wing, the Ninja Scrolls, Dragonball, Bleach, etc, etc) Maar ook de J-Pop/J-Rock cultuur weet mij immens te boeien. ( Pizzicato Five, Asian Kung-Fu Generation, Eastern Youth, Akeboshi, Bloodthirsty Butchers etc.) Ik woon nu al zo'n jaar of zeven samen met mijn Italiaanse eega Silvana. Wij zijn onder de rook van 's-Hertogenbosch te vinden dicht aan de Maas,.. in een rustiek dorpje wat Empel heet, gesticht door de Batavieren zoveel eeuwen geleden.

gegroet, malkav, uw Mandragon Ombudsman ==