Naar inhoud springen

Gebruiker:MarijnisRA/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lloyd Industrials is een Nederlandse verlichtingsfabrikant uit Hengelo. Het bedrijf legt zich toe op het maken van emaille en industriële lampen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Lloyd Industrials werd in 2012 opgericht door René Marijnissen en Dennis van de Zand.[1] De oprichters hadden in 2010 een opdracht gekregen om een loft in Rotterdam te voorzien van bijzondere verlichting. Uiteindelijk vonden zij in een loods een serie oude filmspots, oorspronkelijk afkomstig uit de studio van fotograaf Paul Huf. Ze besloten de spots volledig uit elkaar te halen en te restaureren. Naar aanleiding van dat project werd onder de Rotterdamse Hofbogen in 2012 een werkatelier opgericht waarin lampen werden gemaakt en gerestaureerd.

In de loop der jaren heeft Lloyd Industrials zich gespecialiseerd in het duurzaam upcyclen en herontwerpen van industriële lampen, bijvoorbeeld oude snelwegverlichting.[2][3] Ook werd de eerste emaille designlamp van het merk EBLI op de markt gebracht. Deze geëmailleerde lamp wordt in Nederland en Duitsland vervaardigd.

In 2020 verhuisde het werkatelier naar een oude smederij in Hengelo (Gelderland). In januari 2023 heropende Lloyd Industrials het oude werkatelier in Rotterdam als showroom onder de naam Studio Lloyd Industrials. Hierin worden lampen van diverse merken tentoongesteld.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Lloyd Industrials runnen bedrijf in afgedankte industriële lampen. Architectuur.nl (11 november 2020). Geraadpleegd op 10 januari 2023.
  2. Lijnverlichting verduurzaamd en een fietspad met een tropisch tintje. De Makers van Morgen (18 december 2020). Geraadpleegd op 10 januari 2023.
  3. Solar Magazine - Vlog circulair installeren: snelwegverlichting upcyclen naar designlampen?. solarmagazine.nl. Geraadpleegd op 10 januari 2023.