Gebruiker:Meeuwihe/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Henk Meeuwisse (Klundert, 19 oktober 1955) is een Senior Security Advisor. Hij is opgegroeid in Klundert, ging naar het Atheneum op Thomas More College in Oudenbosch (Noord Brabant) en Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij algemene economie studeerde en een onderwijsbevoegdheid haalde in Sociale Geografie. Na zijn studie kwam hij in dienst bij Philips Telecommunicatie en Informatiesystemen (PTIS) te Den Haag, waar hij van zijn 24e tot zijn 40e in diverse IT posities (voornamelijk Software ontwikkelings- en management trajecten) functioneerde. In die periode stootte Philips haar afdeling software ontwikkeling en - beheer van voornamelijk bank mini-terminal systemen zoals de P6000 en P8000 af naar Digital Equipment. De afdeling waar Henk voor de software ontwikkeling verantwoordelijk was, werd in de jaren '90 verzelfstandigd onder de naam DBS (Digital Business Solutions). Meeuwisse verliet het bedrijf en trad in 1995 in dienst van /IP, het latere IQUIP en huidige Sogeti.

Na eerst als kwaliteits-, incident- en problemmanager actief geweest te zijn, kwam zijn passie voor het beveiligen van de informatie binnen organisaties tot ontplooiing en kreeg Meeuwisse steeds meer ervaring in het ondersteunen van zowel overheidsorganisaties als het bedrijfsleven op het gebied van security.

Naast zijn werk heeft Meeuwisse een vrijwilligersfunctie in zijn huidige woonplaats Harderwijk.

In 2010 trad hij bij de oprichting van het Wijkplatform Zeebuurt1 toe als lid. In 2011 werd hij voorzitter en bekleedde die functie tot 2016. In die periode richtte Meeuwisse ook de Stichting Zeebuurt Harderwijk op, een koepelorganisatie die dient voor tussenkomst met en financieel beheerder van onderliggende organisaties en de gemeente Harderwijk. De Stichting beheert het wijk-budget namens het Wijkplatform en is contractueel huurder van het Wijkhuis.


Bronnen, noten en/of referenties

  1. Wijkplatform Zeebuurt website