Gebruiker:Mikalagrand/Quotes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Discussies[bewerken | brontekst bewerken]

Zesjescultuur en bronnen:

A tot Z-lijsten[bewerken | brontekst bewerken]

De Duisers zeggen het zo treffend: "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister." (Ook wel: "Een goed rapport is als een minirok: lang genoeg om de inhoud te dekken en kort genoeg om de aandacht vast te houden.") Het is goed mogelijk om de kwaliteit van iets te verbeteren door dingen weg te laten of zelfs weg te halen. Erik Wannee (overleg) 1 sep 2020 18:16 (CEST) (Archief)

Scheef lopende man (rechts onder)[bewerken | brontekst bewerken]

Allemaal leuk en aardig, maar die man is mijn overgrootvader, en de foto is genomen op een zeldzaam zonnige novemberdag in 1900. Het verhaal dat al jaren in de familie rondgaat is dat hij zich die dag haastte om nog een exemplaar van de toen kakelversche roman van Couperus, De stille kracht, te bemachtigen, die vanaf tien uur des ochtends in de boekwinkel van Van Stockum, toentertijd nog gevestigd op Buitenhof 36, te verkrijgen was. Het verschijnen van een nieuwe Couperus was destijds net zo'n event als tegenwoordig de lancering van een nieuwe iPhone, en als je niet snel genoeg was had je dikke pech en greep je er domweg naast. Hij had zich die morgen verslapen en was dus al aan de late kant. Een heer werd natuurlijk geacht niet te rennen op straat, en bijgevolg probeerde hij zich binnen de grenzen van het betamelijke toch zo snel mogelijk naar de boekhandel te begeven. Met zijn gedachten was hij reeds bij de scabreuze passage waarin Léonie naakt, als door hogere machten bezoedeld – In haar rug voelde zij herhaaldelijk spugen, en van haar billen droop het rood –, de badkamer ontvluchtte, een scène waarover al zoveel te doen was geweest in zijn avondblad. Pas op het allerlaatst merkte hij dus dat meisje op, dat plotseling haar huis uit schoot en zijn pad kruiste. Hij probeerde haar nog te ontwijken, geraakte uit zijn evenwicht en viel op straat, waarbij hij uit zijn pantalon scheurde. Paniek alom natuurlijk, want zo kon hij onmogelijk verder. Uiteindelijk heeft haar vader hem een broek geleend en was hij nog net op tijd bij Van Stockum, waar hij het allerlaatste exemplaar uit de etalage griste. Eind van het verhaal: die eerste druk staat nu, vele jaren later, te pronken in mijn boekenkast, en de foto hiernaast is daarvan het onomstotelijk bewijs. Vincit omnia veritas, Matroos Vos (overleg) 3 sep 2020 03:40 (CEST) (Archief)

Relevantie algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Met verbazing lees ik deze discussie. Wellicht onderschat ik het gebrek of het te veel aan orde. Wellicht ook geef ik me over aan een misplaatst gebrek aan collegialiteit. Toch dwalen mijn gedachten naar het dierenrijk, in het bijzonder rupsen en mieren. mvg HenriDuvent 3 nov 2020 17:53 (CET)

Ik lees vooral een discussie tussen mensen die dicteren hoe anderen een encyclopedie moeten schrijven, want zelf voegen ze nauwelijks wat toe in de hoofdnaamruimte. Soms halen ze wat weg, en hele overlegpagina's vullen ze de rest van de dag. Over verbazing gesproken. Edoderoo (overleg) 3 nov 2020 21:58 (CET)
"Love Ace is een tennisster. Zij heeft deelgenomen aan toernooien." Een nieuwe verrijking van de 'hoofdnaamruimte'! Marrakech (overleg) 3 nov 2020 23:22 (CET)
Bed Wetter is een schuilnaam Hij wist het beter, maar stookte in de bijnaamruimte. Edoderoo (overleg) 4 nov 2020 09:13 (CET)
Beste Edo, wie dicteert er hoe anderen een encyclopedie moeten schrijven? Vinvlugt (overleg) 4 nov 2020 11:22 (CET) (Archief)

Gebruik van mannelijke voornaamwoorden in het artikel over Sam Smith[bewerken | brontekst bewerken]

Dit lijkt mij persoonlijk erg lastige materie en houd me er eigenlijk ver van, omdat ik persoonlijk weinig mee heb en er niets mee kan, daarnaast ben ik trots een traditionalist te zijn en niet links. Sowieso is dit veel te politiek en dat zou Wikipedia niet moeten zijn, omdat het om FEITEN draait en dient objectief te zijn. Verder zijn deze stoornissen erg lastig zijn en vooral om narcistisch, als je er eenmaal aan begint, blijf je aan de gang. Dit is vooral een links thema en Wikipedia dient neutraal te zijn en zich verre van politiek te houden Reiziger82 (overleg) 8 dec 2020 23:25 (CET)

Transgenderisme en alle aanverwante stoornissen gaan me sowieso ver boven mijn pet. Vandaag voelt men zich man, morgen weer vrouw etc.Reiziger82 (overleg) 8 dec 2020 23:27 (CET)

Met je laatste zin geef je wat mij betreft aan dat je geen verstand hebt van de materie. Vinvlugt (overleg) 8 dec 2020 23:32 (CET)
Heb dat ook nergens beweert @VinVlugt of wel soms! Reiziger82 (overleg) 8 dec 2020 23:36 (CET)
Beste Reiziger82, dank voor je wijze, weloverwogen woorden. Ik ben er, net als jij, trots op een traditionalist te zijn, en ik constateer dan ook met vreugde in het hart dat wij beiden blijkbaar buitengewoon gehecht zijn aan onze grammaticale tradities, aan de traditie om onze prachtige taal foutloos te spellen, aan de traditie om eerst te denken en dan pas te spreken, aan de traditie om, uit respect voor de lezer, een helder betoog te houden en hem geen mentale en verbale diarree voor te schotelen – kortom, aan de traditie om te spreken met de mond, en niet met de anus. Zielsverwante groet, Matroos Vos (overleg) 9 dec 2020 02:19 (CET)
@MatroosVos, Je vind jezelf nogal grappig waarschijnlijk en respecteert andere visies dan mainstream D66 geluid dus niet! Nogmaals Wikipedia dient objectief te zijn en zich verre van politiek te houden en dit is gewoon een linkse hobby en verre van objectief. Gelukkig zijn er ook rechtse mensen op wikipedia, zoals mij die dit daardoor in balans houden, anders zou wikipedia erg op de Pravda gaan lijken Reiziger82 (overleg) 9 dec 2020 11:26 (CET) (Archief)