Gebruiker:SeverityOne~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

li Deze gebroeker haet Limburgs es modertaal.
nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

Over mijzelf[bewerken | brontekst bewerken]

Severity One is de nickname van Peter Korsten. Deze komt voort uit een uiterst frustrerend dienstverband van achttien maanden bij British Telecom in Amsterdam.

Dezelfde nickname is ook de reden dat ik getrouwd ben met een Maltese en nu op Malta woon. Via ICQ random chat raakten we aan de praat, omdat mijn nickname haar intigreerde. Van het één kwam het ander en in december 2001, minder dan 18 maanden nadat we elkaar voor het eerst zagen, zijn we in het huwelijk getreden. Op de bruiloft waren, naast de gebruikelijke familie, vrienden en collega's, ook veel vrienden en bekenden van mijn schoonvader: de toenmalige president Guido De Marco, de toenmalige premier en huidige president Eddie Fenech Adami, oppositieleider Alfred Sant, de opperrechter en nog wat ministers.

Op 27 februari 2003 werd ons zoontje Jean-Luc geboren.

Opleiding en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Na het vwo aan de Philips van Horne scholengemeenschap in Weert met redelijk goed gevolg te hebben doorlopen, ging het mis op de Technische Universiteit Eindhoven en daarna de Hogeschool Eindhoven. Begin jaren negentig bracht ik de meeste tijd door bij de computerclub Stack, spelend met Unix en het internet. Toen het World Wide Web een paar jaar later razend populair werd, heb ik daar mijn werk van gemaakt. Momenteel bouw ik vooral gedistribueerde systemen in Java, maar af toe komt er ook wat Perl, shell scripts en C/C++ om de hoek kijken.