Gebruiker:Vels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fi-2 Tämä käyttäjä osaa suomea kohtalaisesti.
ru-2 Этот участник неплохо знает русский язык.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

Hallo,

Ik vind het leuk om af en toe mijn kennis te delen op Wikipedia. Ook verbeter ik in verloren kwartiertjes graag andermans spel- en stijlfouten :-) Tot slot controleer ik graag buitenlandse wikipedia entries over Nederlandse zaken.

Zaken waarin ik geïnteresseerd ben: talen en culturen, met name die van Finland en Oost-Europa. Fonologie, grammatica, taalgeschiedenis. Maar ook: computernetwerken, politiek, Amsterdam, beeldende kunst, sport enz. enz.

Update najaar 2009[bewerken | brontekst bewerken]

De laatste tijd ben ik vooral aan het pov-hunten. Dat wil zeggen, ik zoek op typische pov-adjectieven als 'fantastisch', 'schitterend', 'indrukwekkend' en loop de vervolgens gevonden lemma's een voor een handmatig na. Ik sloop echter niets automatisch weg (citaten zijn citaten, bijvoorbeeld). Het is monnikenwerk, zeker, maar nuttig monnikenwerk, al zeg ik het zelf. Ik heb nog een to do lijst met onder andere 'fraai', 'bijzonder', 'beroemd'. Verdere suggesties zijn welkom.

Oververtegenwoordigd qua pov-adjectieven: sporters, artiesten, BNers en toeristische bestemmingen. Algemeen gezegd: mensen of groepen die een fanclub hebben of zeer gesteld zijn op hun vakantie-idylle. Een speciale vermelding voor Zwitsere bergtoppen waarvanaf elk uitzicht 'schitterend' is. Zwaar ondervertegenwoordigd: flora, fauna, geschiedenis, politiek, cultuur, exacte wetenschappen. Doorgaans kwaliteitsartikelen om een ringetje door te halen. Wikipedia zoals Wikipedia bedoeld is.

Kladblok

De artikelen die ik gestart ben: