Gebruiker:Wouterjanss/kladblok2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het internet zoals wij het nu kennen is in 1990 ontwikkeld door Tim Berners-Lee. Een jaar later in 1991 hief de Amerikaanse National Science Foundation de eerder opgedragen beperkingen van het commercieel gebruik van internet op. Daarmee was het voor het eerst mogelijk om commercieel te verkopen op het internet.

Drie jaar later in 1994 werd er voor het eerst via internet iets verkocht. De Pizza Hut verkocht pizza's via internet. Ook werd het SSL protocol ontwikkeld. Daarmee konden internetpagina's beter beveiligd worden.

In 1995 begon het steeds sneller te gaan met het verkopen via internet. Amazon en eBay werden opgericht. En ook het postorderbedrijf Wehkamp start in Nederland met het verkopen van kleding. Als Google in 1998 opgericht wordt komen er steeds meer websites en bedrijven bij. In hetzelfde jaar begon het spatten van de internetzeepbel.

In Nederland start in 1999 Bol.com, wat nu de grootste online webwinkel van Nederland is.[1] Volgens het CBS telt Nederland in per 1 januari 2010 7.100 webwinkels [2]