Ghettotech

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ghettotech is een vorm van elektronische dansmuziek met zijn oorsprong in Detroit. Het combineert elementen van Chicago's ghetto house met electro, hiphop, techno, en versmelt vocaal met het eerder vulgaire taaltje van de Miami Bass. Het is meestal veel sneller dan de meeste soorten dansmuziek, aan zo'n slordige 145 tot 170 bpm, en kent meestal pornografische teksten.

De spelling en ook het gebruik van het woord Ghettotech is onbegrensd. Andere schrijfwijzen zijn onder andere Ghetto Tech, GetoTek, Ghettotec, en andere namen zijn onder andere Detroit Bass (die deze titel deelt met de Detroit area Electro), Booty Bass (die deze titel deelt met Miami Bass), en Booty Music (een soort overkoepelende term waaronder dit genre valt).

De Ghettotech stijl werd gecreëerd door aan select aantal dj's en producers voornamelijk gebaseerd in Detroit, met een sterke invloed van de Miami Bass en voortdurende invloed van Chicago's ghetto house. Het bestaat in Detroit reeds van omstreeks 1994.

Enkele Ghettotech artiesten zijn Bass 305, DJ Assault, DJ Godfather, Mister Ries, Big Daddy Rick, DJ Deeon en The Detroit Grand Pubahs.