Hanneke den Held

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hanneke den Held
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Drs. A.J. den Held
Geboren 1946
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Standaardafkorting Den Held
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Hanneke den Held aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Hanneke den Held (1946) is een Nederlands vegetatiekundige, natuurbeschermster en dichteres. Ze is vooral bekend door haar grote wetenschappelijke bijdragen aan de Nederlandse vegetatiekunde. Samen met Victor Westhoff publiceerde ze in 1969 het standaardwerk Plantengemeenschappen in Nederland.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Den Held kreeg haar opleiding tussen 1962 en 1970 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Ze was in 1964 lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Den Held deed jarenlang onderzoek naar de flora en fauna van met name de polders in West-Nederland (1976–2005).[1] Tussen 1970 en 1973 werkte ze bij de Flora Neerlandica Rijksherbarium Leiden, van 1972 tot 1976 was ze docent aan de Rijks-HBS in Gouda. Al vanaf 1973 combineerde ze dat met het docentschap vegetatiekunde en plantenecologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Vanaf 2006 was ze werkzaam bij Bureau LandMarcs (landschapsecologische adviezen).[2]

In haar vrije tijd was ze columnist en schrijver, nog wel binnen haar vakgebied: natuur in poëzie. Ook houdt muziek haar bezig; ze organiseerde in 2006 Klezemer schept een band was was ze enige tijd secretaris van strijkorkest Musici Montana Amersfoort.

Beschreven syntaxa[bewerken | brontekst bewerken]

In de onderstaande lijst staan syntaxa waarvan Den Held (co)auteur is.

Klassen[bewerken | brontekst bewerken]

Orden[bewerken | brontekst bewerken]

Associaties[bewerken | brontekst bewerken]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

De broer van Hanneke den Held, Jan (J.J.) den Held is eveneens bioloog.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]