Health points

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Levenspunten worden in RPG's vaak aangeduid in balken of staven waarin de donkerste kleur de hoeveelheid levenspunten die over zijn aanduid.
Levenspunten worden vaak vertoond in de vorm van icoontjes (vaak in de vorm van hartsymbolen)

Levenspunten (ook bekend onder de Engelse termen Health/Hit points of de afkorting HP) is computerspelterm die veel gebruikt wordt in vechtspellen. De genres waar deze term wordt gebruikt zijn uiteenlopend, maar kunnen worden geplaatst in role-playing games, Shooters en beat 'em up.

Levenspunten duiden aan hoeveel schade een personage tijdens het spel kan verdragen. Levenspunten worden verminderd als een personage fysieke schade (soms mentale schade) oploopt, bijvoorbeeld tijdens een gevecht. Wanneer een personage geen levenspunten meer beschikt is het personage dood of is deze bewusteloos. Als dit bij de actieve speler gebeurt is dit, afhankelijk van het spel, kan deze opnieuw beginnen (al dan niet vanaf een checkpoint), tot leven komen op de plek van overlijden, of bij geval van bewusteloosheid kan de speler soms weer tot leven komen door magische dranken te drinken.

Zie ook[bewerken]