Jaafar Jackson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jaafar Jackson
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboortenaam Jaafar Jeremiah Jackson
Geboren 29 juli 1996
Geboorteplaats Los Angeles
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2019–heden
Genre(s) Pop
Soul
R&b
Beroep Zanger, danser en acteur
Zangstem Tenor
Invloed(en) Michael Jackson, Bruno Mars, Frank Sinatra en Stevie Wonder
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jaafar Jeremiah Jackson (Los Angeles, 25 juli 1996) is een Amerikaans zanger, danser en acteur. Hij is de zoon van Jermaine Jackson en de neef van Michael Jackson en Janet Jackson.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Jaafar werd geboren in Los Angeles als de zoon van Jermaine Jackson en Alejandra Genevieve Oaziaza. Alejandra was eerder getrouwd met Jermaine's broer, Randy Jackson.[1] Jaafar begon op twaalfjarige leeftijd met dansen en zingen, maar had zijn zinnen gezet op een carrière als professioneel golfer.[2][3] Jaafar speelt onder andere vloeiend piano en had hier zijn eigen technieken voor. Toen Jaafar dertien was, deden de politie en de kinderbescherming uit Los Angeles een inval nadat hij online een taser had gekocht.[4] Daarnaast had Jaafar op jonge leeftijd erg veel interesse in kunst, tekenen, reizen en heeft een grote liefde voor voor mode.

Zang en acteurscarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Jaafar heeft in het verleden nummers van Sam Cooke en Marvin Gaye gecoverd. In 2017 maakte hij zijn podiumdebuut, waarbij hij samen met zijn vader Jermaine en broer Jermajesty live "The Christmas Song" zong. Dit optreden vond plaats met het Metropole Orkest tijdens MAX Proms in de Jaarbeurs in Utrecht. In 2019 bracht Jaafar zijn debuutsingle "Got Me Singing" uit en was hij betrokken bij Jackson-gerelateerde projecten, waaronder The Jacksons: Next Generation en de muziekvideo "Love One Another" van oom Tito Jackson in 2021.[5]

Kort daarna werd aangekondigd dat Antoine Fuqua een biopic zou regisseren over Michael Jackson.[6] Na een tweejarig castingproces werd Jaafar gekozen voor de hoofdrol van zijn oom Michael Jackson. De film zal worden gedistribueerd door Lionsgate in Amerika en Universal in de rest van de wereld. Katherine Jackson, de moeder van Michael, keurde de casting van Jaafar goed en verklaarde dat hij haar zoon "belichaamt".[7] Jaafar deelde op zijn persoonlijke Instagram-account dat hij "vereerd en nederig" was om voor de rol te worden gecast. De opnames van de film gingen van start op 22 januari 2024 in Los Angeles, Californië. Kort daarna verscheen online beeldmateriaal van Jaafar in zijn rol, nadat dit eerder was uitgelekt.[8]

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Jaafar heeft een broer, Jermajesty Jackson, en een aantal stiefbroers en -zussen uit eerdere relaties van zijn ouders. Jaafar zegt zelf dat hij geïnspireerd is door zijn muzikale familie en met name zijn oom Michael Jackson, die een groot voorbeeld voor hem is. Daarnaast haalt hij inspiratie uit artiesten zoals Bruno Mars, Frank Sinatra en Stevie Wonder.[9] Jaafar zijn moeder is van Colombiaanse afkomst, wat betekent dat hij ook Colombiaanse roots heeft.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Alexander, Martha, Jaafar Jackson: who is Michael Jackson’s nephew set to play singer in biopic?. Evening Standard (31 januari 2023). Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  2. (en) Jr, Mike Fleming, Michael Jackson Nephew Jaafar Jackson To Play King Of Pop In Antoine Fuqua-Directed Biopic. Deadline (30 januari 2023). Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  3. Jaafar Jackson: 5 Things To Know About Michael Jackson’s Nephew, 26, Playing Him In Biopic. Hollywood Life (30 januari 2023). Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  4. (en) News, A. B. C., Jackson Nephew, 13, Investigated for Playing with Stun Gun. ABC News. Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  5. (en) Who is Jaafar Jackson? Michael Jackson's nephew set to play King of Pop in biopic revealed. Smooth. Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  6. (en) Forthcoming Michael Jackson biopic finds its lead star. The Independent (30 januari 2023). Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  7. (en) Michael Jackson's nephew to play him in biopic. BBC News (1 februari 2023). Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  8. Michael Jackson’s Nephew Jaafar, 27, Looks Just Like His Late Uncle While Filming Biopic: Watch. Hollywood Life (29 november 2023). Geraadpleegd op 1 februari 2024.
  9. (en) Salman, Peerzada, Like uncle like nephew… a bit. DAWN.COM (18 februari 2020). Geraadpleegd op 1 februari 2024.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]