Jimmy Fallon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jimmy Fallon
Jimmy Fallon in 2009
Jimmy Fallon in 2009
Volledige naam James Thomas Fallon Jr.
Geboren New York, 19 september 1974
Origine Verenigde Staten
Beroep Presentator / Komiek
Jaren actief 1998-heden
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

James Thomas 'Jimmy' Fallon Jr. (New York, 19 september 1974) is een Amerikaans komiek, acteur en presentator. Hij behoorde van 1998 tot en met 2004 tot de ploeg van Saturday Night Live en heeft sinds maart 2009 zijn eigen dagelijkse praatprogramma genaamd Late Night with Jimmy Fallon. Sinds 2014 presenteert hij The Tonight Show.[1]

Imitator[bewerken]

Fallon werd van 2001 tot en met 2005 elf keer genomineerd voor een Teen Choice Award (zonder er een te winnen) in de categorieën favoriete komiek en favoriete tv-persoonlijkheid. Hij legt zich in zijn komische acts met name toe op het imiteren van muzikanten en andere beroemdheden. Fallon presenteerde in 2002 de MTV Video Music Awards en deed daarbij imitaties van onder andere Eminem, Avril Lavigne, Enrique Iglesias en Nelly terwijl die aanwezig waren in de zaal. Andere personages die hem liggen zijn John Lennon en Mick Jagger. Hij speelde een jonge versie van laatstgenoemde toen deze te gast was in een aflevering van SNL.

Hoewel Fallon in 2004 de vaste bezetting van Saturday Night Live verliet om een acteercarrière na te jagen, keert hij daarin nog regelmatig als gastspeler terug. Zo krikte hij met onder meer imitaties van Barry Gibb in 2006 en 2009 het totaal aantal afleveringen van SNL waaraan hij meewerkte op tot inmiddels meer dan 120.

Privé[bewerken]

Fallon is getrouwd met filmproducente Nancy Juvonen. Samen hebben ze een dochter.

Filmografie[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties