Joelia Volkova

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joelia Volkova
Yulia Volkova.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Joelia Olegovna Volkova
Geboren 20 februari 1985, Moskou
Land Vlag van Rusland Rusland
Actief in t.A.T.u.
Functie(s) Zangeres
Jaren actief in formatie 2002 - heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Julia Volkova.jpg

Joelia Olegovna Volkova (Russisch: Юля Олеговна Волкова) (Moskou, 20 februari 1985) is een Russische zangeres. Samen met Lena Katina vormt zij de popband t.A.T.u., die wereldwijd (maar vooral in het conservatieve thuisland) voor veel opschudding zorgt door zijn lesbische imago en de sensuele podiumact die daarmee gepaard gaat.

Biografie[bewerken]

Joelia leerde piano spelen toen ze 6 jaar werd. Ze begon haar zangcarrière in het Russische kinderkoor Neposedi, waar ook Lena Katina zong. Later werden zij door manager Ivan Sjapovalov samengebracht in t.A.T.u.

In februari 2003, onderging Volkova een abortus in Moskou. Dit werd bevestigd door haarzelf in december 2003 in de documentaire "Anatomy of t.A.T.u". Ondanks het lesbische imago van t.A.T.u. zijn Volkova en Katina geen stel. In mei 2004 vertelde Volkova dat ze zwanger was. Volkova kreeg op 23 september 2004 met haar toenmalige jeugdvriend Pavel (Pasja) Sidorov een dochter, Viktoria. Op 27 december 2007 beviel Volkova van een zoon[1]. Vader is Parviz Jasinov, die getrouwd is met Masja Veber, met wie hij een zoon heeft. Hiervoor liet ze aan de Russische editie van het mannenblad Maxim haar zwangere buik zien[2]. Net als Lena Katina is ook Joelia druk bezig met haar solocarrière. In november toerde ze rond in Zuid-Amerika en bracht ze haar eerste single uit: All Because Of You/Svdinu Mer, samen met een bijhorende videoclip. Joelia tekende een contract bij Gala Records.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. "Yulia Volkova is bevallen" Zattemadammen.be, 28 december 2007
  2. "Zwangere t.A.T.u-zangeres Yulia Volkova poseert naakt" De Vliegende Reporter, geraadpleegd op 20 januari 2008