Jordan Wayne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jordan Wayne
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Joey Moehamadsaleh
Geboren 4 maart 1997[1]
Geboorteplaats AmsterdamBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Genre(s) Nederhop, EDM, (neder)pop, dancehall
Beroep Muziekproducent
Label(s) CTM Publishing (2018 - heden)[2]
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Joey Moehamadsaleh (Amsterdam, 4 maart 1997), beter bekend onder zijn artiestennaam Jordan Wayne, is een Nederlandse muziekproducent van Molukse afkomst.[3]

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jordan Wayne begon op zijn twaalfde met het produceren van nummers, nadat hij een neef een jumpstylebeat hoorde maken.[4][5] Dit wekte zijn interesse in produceren. Hij begon met jumpstyle, om vervolgens house en dubstep te maken om daarna de hiphop in te gaan.

Sinds 2018 heeft hij verschillende hits geproduceerd. Nummers die op de eerste plaats van de Single Top 100 kwamen waren Fan van Ronnie Flex en Famke Louise, Gordelweg van Kevin, Alles wat ik mis van Ronnie Flex, Emma Heesters en Kris Kross Amsterdam, In de nacht van Yade Lauren, Trust van Kevin en Yade Lauren en De leven van Kevin en S10. Daarnaast bereikten ook vele de top tien van dezelfde lijst. Dit zijn Alleen door jou van Ronnie Flex en Famke Louise, Meli meli van Ali B, Numidia en Ronnie Flex, DomDoen van Henkie T en Jonna Fraser, Als ik je niet zie van Kevin en Yade Lauren, Samen van Kevin en Yade Lauren, Goed genoeg van Ronnie Flex en Yade Lauren, Airmax BW van Kevin, Swim deep van Yade Lauren, Cho en Kevin, Kipstraat van Kevin en Sliden van Antoon en Ronnie Flex.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]