Kipstraat (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kipstraat
Single van:
Kevin in samenwerking met JoeyAK
Van het album:
Wonderland
Uitgebracht 3 maart 2023
Genre Nederhop
Duur 3:27
Label Noah's Ark
Schrijver(s) Kevin de Gier, Joel Hoop, Joey Moehamadsaleh
Producent(en) Jordan Wayne
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Kevin
2023
Jij weet
  2023
Kipstraat
  2023
Trust
Singletijdbalk van JoeyAK
2023
Yolo
  2023
Kipstraat
 
Volgorde op Wonderland
7
Trust
  8
Kipstraat
  9
Darling
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Kipstraat is een lied van de Nederlandse rapper Kevin in samenwerking met de Nederlandse rapper JoeyAK. Het werd in 2023 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als achtste track op het album Wonderland van Kevin.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Kipstraat is geschreven door Kevin de Gier, Joel Hoop en Joey Moehamadsaleh en geproduceerd door Jordan Wayne. Het is een lied uit het genre nederhop. In het lied rappen de artiesten over hun successen. De titel is een verwijzing naar de Rotterdamse straat Kipstraat. Het is niet het eerste nummer dat Kevin uitbrengt met een Rotterdamse straat als titel; eerder deed hij dit al met Gordelweg. De single heeft in Nederland de gouden status.[3]

Het is niet de eerste keer dat de artiesten met elkaar samenwerken. Beide rappers waren in 2021 al te horen op Geen hype.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De rappers hadden succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de zesde plaats van de Nederlandse Single Top 100 en stond dertien weken in deze hitlijst. De Nederlandse Top 40 werd niet bereikt; het kwam hier tot de derde plaats van de Tipparade.