Juvat Westendorp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Juvat Westendorp
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Juvat Westendorp
Geboren 31 januari 1989
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2011-heden
Beroep acteur, danser, choreograaf
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Juvat Westendorp (uitspraak: /ˈjyvɑt/;[1] Amsterdam, 31 januari 1989) is een Nederlands acteur, presentator, danser en choreograaf van Surinaamse afkomst.

Westendorp is als acteur vooral bekend uit de soapseries Malaika met de rol van Bas Schippers en Goede tijden, slechte tijden als Ardil Baydar. Hij speelde ook een hoofdrol in de eerste film van Nachtwacht: De poort der zielen als de magier Gideon.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De van oorsprong danser bracht zijn eerste jaren van zijn jeugd door in Osdorp voordat hij met zijn ouders naar Zaandam verhuisde. In Zaandam begon hij ook zijn eigen dansschool, de 'Juvat Dance Academy'. Bekendheid als danser kreeg hij bij het grote publiek door zijn deelname aan So You Think You Can Dance (2011). Na het programma begon hij niet veel later aan zijn acteercarrière met een rol in de BNN-serie Who's in Who's Out.

Westendorp nam ook deel aan de televisieprogramma's De Nationale IQ Test (2012), Fort Boyard (2012), Ik hou van Holland (2015) en Weet Ik Veel (2016). In het najaar van 2018 was hij deelnemer aan Boxing Stars, hij stond tegenover Rick Brandsteder, Carlos Platier Luna en won de finale van Joey Spaan.[2] In 2019 was Westendorp te zien als jurylid in het SBS6-programma Superkids. Tevens nam hij dat jaar deel aan de spelshow The Big Escape[3] en eindigde in 2020 op de tweede plaats bij Dancing on Ice.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Overige programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]