Karel Vingerhoets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Karel Vingerhoets
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Karel Maria Isidoor Vingerhoets
Geboren 1953
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Karel Maria Isidoor Vingerhoets (Lier, 1953) is een Vlaamse acteur.

Na zijn humaniora aan het Sint-Gummaruscollege te Lier, studeerde Karel Vingerhoets aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij stond jarenlang op de planken in het Weense Burgtheater. Terug in België acteerde hij in verschillende Vlaamse series zoals: Slisse & Cesar, Langs de Kade, Misafir, Thuis (Harry Moeyaerts), Buiten De Zone, F.C. De Kampioenen, Alias, Vossenstreken en Human Day. Karel vertolkte tussen 2004 en 2006 de rol van burgemeester Peter Dehaene in de Vlaamse televisieserie Wittekerke, in 2009 was hij te zien in de fictiereeks Los Zand op één. In 2011 had hij een bijrol als een van de ouders in de langspeelfilm Hasta la Vista!.

Daarnaast is hij ook actief als beeldend kunstenaar met voornamelijk abstracte schilderijen.

Karel was enkele jaren getrouwd met de Belgische actrice An Nelissen. Samen hebben ze een zoon, de Belgische acteur Mathias Vingerhoets, geboren in 1986.

In 2001 opende Vingerhoets samen met zijn echtgenote Nele Verbist Theater Vooruit in Boechout. Samen runden ze de theaterzaal gedurende acht jaar, waarna de gemeente Boechout het beheer overnam.[1][2]

Televisierollen[bewerken | brontekst bewerken]