Katrien Houtmeyers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Katrien Houtmeyers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 22 januari 1981
Geboorteplaats Leuven
Regio Kieskring Vlaams-Brabant, Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA)
volksvertegenwoordiger
Aangetreden 20 juni 2019
Portaal  Portaalicoon   België
Politiek

Katrien Houtmeyers (Leuven, 22 januari 1981) is een Belgische politica actief binnen de Vlaams-nationalistische N-VA.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Houtmeyers studeerde in 2003 af aan de KU Leuven als master arbeidspsychologie. Ze werd medeoprichtster van Primetime Communication Group, een communicatiebedrijf en is mede-eigenaar van meubelwinkel Home & Garden.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid en OCMW-raadslid in haar toenmalige woonplaats Leuven. In de gemeenteraad was ze effectief lid van de commissies Veiligheid, Communicatie en Algemene Coördinatie, Onderwijs, Economie, Diversiteit, Groen en Stadsgebouwen, Sport, Middenstand en Werk, de Bijzondere Evaluatiecommissie en de Algemene Verenigde Commissies. In juni 2023 nam ze ontslag als gemeenteraadslid.[1] Ze verhuisde naar Tielt-Winge.

Houtmeyers werd bij de verkiezingen van 26 mei 2019 voor de N-VA verkozen tot lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers voor de Kieskring Vlaams-Brabant. Ze zetelt er als effectief lid in de Commissie voor Economie, Consumentenbescherming en Digitale Agenda en als plaatsvervangend lid in de Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Houtmeyers is getrouwd en heeft twee kinderen uit een vorige relatie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]