Luca De Meester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Luca De Meester
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 22 januari 2000
Geboorteplaats Gent, België
Lengte 187 cm
Sportieve informatie
Huidige ploeg Bingoal WB
Discipline(s) Wegwielrennen
Ploegen
2023
2024–
Bingoal WB Dev.
Bingoal WB
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Luca De Meester (Gent, 22 januari 2000) is een Belgisch wielrenner die in 2024 prof werd bij Bingoal WB. Zijn vader Hans was ook wielrenner.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2021 werd De Meester tiende in de beloftenversie van Parijs-Tours. Het jaar erop won hij de Kersenronde in Mierlo, een Nederlandse amateurwedstrijd. In 2023 maakte hij de overstap naar de opleidingsploeg van Bingoal WB. Namens die ploeg won hij dat jaar de Grote Prijs Affligem.

In 2024 werd De Meester prof bij Bingoal WB, dat hem na één seizoen overhevelde vanuit de opleidingsploeg. Zijn eerste wedstrijdkilometers van het jaar maakte hij in februari in de Ster van Bessèges, waar hij in de laatste etappe (een tijdrit) buiten de tijdslimiet finishte. Zijn debuut in de World Tour maakte hij later die maand in de Omloop Het Nieuwsblad. In de Classic Brugge-De Panne maakte De Meester deel uit van de vroege vlucht. Eind maart stond hij in Antwerpen aan de start van zijn eerste Monument: de Ronde van Vlaanderen. Hij haalde de finish Vlaanderens Mooiste echter niet.

Resultaten in voornaamste wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Ronde van Vlaanderen Parijs-Roubaix
2024 opgave 100e

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]