Lush (cosmetica)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lush is een Brits bedrijf gespecialiseerd in het produceren van cosmetica-artikelen en de naam van de winkelketen die deze producten verkoopt. Lush produceert en verkoopt handgemaakte badproducten, zeep, bodylotion en cosmetica. Alle producten van Lush zijn handgemaakt, vers, geschikt voor vegetariërs en dierproefvrij.

In Nederland zijn er Lush-winkels in Amsterdam (2), Rotterdam, 's-Hertogenbosch, Haarlem, Den Haag, Maastricht en sinds kort Utrecht. In België is er een winkel in Brussel (2), Gent en Antwerpen.

De winkels van Lush onderscheiden zich doordat ze de producten zonder verpakkingsmaterialen uitstallen. Deze 'naakte producten', zoals ze het omschrijven, worden in principe zonder plastic verkocht om het milieu te sparen. Het verkopen van de producten op deze manier is het idee van de oprichter Mark Constantine, die het verpakken van producten onnodig maar vooral milieubelastend vindt. Het is daarom ook dat de meeste producten van Lush in vaste vorm worden verkocht. Zo ziet een shampoo er bij Lush uit als een zeep en massageolie wordt in allerlei geuren, vormen en kleuren verkocht in blokvorm. Daarnaast worden zepen aangeleverd vanuit de fabriek uit Engeland in kartonnen dozen die meestal een stuk zeep bevatten ter grootte van een kaas. Deze grote vormen van zepen stammen nog uit het begin van de Lushproductie toen er slechts afwasteilen waren om de vloeibare zeep in te laten harden tot een goede zeep. Door de beperkte ruimte in de Lushwinkels vindt er een continue wisseling van producten plaats, maar af en toe komen de verdwenen producten weer terug in de zogenaamde 'discon'rondes. Ook viert Lush elk jaar uitgebreid de kerst met vele tijdelijke producten met speciale kerstingrediënten.

Externe link[bewerken]