Musée Picasso

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Musée Picasso

Het Picassomuseum in Parijs geeft een overzicht van het totale werk van Pablo Picasso, die het grootste deel van zijn leven in Frankrijk woonde. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées.

Het museum staat in de wijk Le Marais in het derde arrondissement van Parijs. Het is gehuisvest in het Hotel Salé, dat gebouwd is tussen 1656 en 1659 door Jean Boullier de Bourges.

Het museum in Parijs herbergt de grootste collectie ter wereld van werken van Picasso; er zijn onder andere 251 schilderijen, 160 beeldhouwwerken en wel 1500 tekeningen.

Ook heeft het museum een deel van de persoonlijke collectie van Picasso in zijn bezit, met werken van Paul Cézanne, Matisse, Rousseau, André Derain, Georges Braque en Joan Miró.

Musée Picasso sloot zondag 23 augustus 2009 zijn deuren in verband met een verbouwing die eerst tweeënhalf jaar, [1] nadien drieënhalf jaar zal duren. Verwacht wordt dat het museum eind 2013 weer toegankelijk is voor bezoekers. Een belangrijk gedeelte van de collectie was in deze periode, wereldwijd in meerdere prestigieuze tijdelijke tentoonstellingen te bekijken.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

Logo Wikimedia Commons
Commons heeft meer mediabestanden op de pagina Hôtel Salé.
Bronnen, noten en/of referenties
  1. Picasso Museum in Parijs 2,5 jaar dicht , Historiek, 24 augustus 2009