NCIS: Los Angeles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NCIS: Los Angeles
NCIS Los Angeles.jpg
Genre Drama
Speelduur Ca. 45 minuten
Hoofdrollen Chris O'Donnell
LL Cool J
Daniela Ruah
Adam Jamal Craig
Peter Cambor
Linda Hunt
Muziek James S. Levine
Jay Ferguson
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Shane Brennan
Uitzendingen
Start 22 september 2009
Afleveringen 120 (eind 5e seizoen)
Seizoenen Bezig aan 6e seizoen
Netwerk Vlag van Verenigde Staten CBS
Vlag van België VIER
Vlag van Nederland SBS Broadcasting BV
(Veronica/SBS 6/NET 5)
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

NCIS: Los Angeles is de eerste spin-off van de Amerikaanse televisieserie NCIS. De eerste aflevering werd in de Verenigde Staten uitgezonden op 22 september 2009. In België is de serie op VIER te zien sinds 10 januari 2010, in Nederland sinds 7 maart 2010 bij Veronica.

Productie[bewerken]

Tijdens de productie van de serie werd hij NCIS: Legend genoemd, verwijzend naar de tweedelige episode van NCIS. Andere namen die voor de serie werden genoemd zijn NCIS OSP (Office of Special Projects) en NCIS: Undercover. In februari 2009 begon het filmen en op 28 april 2009 werd het eerste deel van Legend uitgezonden in de Verenigde Staten.

Rolverdeling[bewerken]

Naam Gespeeld door Baan Opmerkingen
G. Callen Chris O'Donnell Special agent, teamleider Een kameleon; kan zichzelf veranderen in iedereen om te infiltreren in de criminele onderwereld.
Sam Hanna LL Cool J Special agent Voormalig Navy SEAL, spreekt Arabisch, expert in de cultuur van het Midden-Oosten.
Kensi Blye Daniela Ruah Special agent Dochter van een vermoorde marinier. Kan liplezen.
Marty Deeks Eric Christian Olsen Contactpersoon LAPD Is de contactpersoon tussen het LAPD en NCIS, doet wel mee aan NCIS-operaties.
Dominic "Dom" Vaile Adam Jamal Craig Special agent De nieuwste toevoeging aan het team, wordt vermoord in de aflevering Found (seizoen 1, aflevering 21) wanneer hij probeert te ontsnappen.
Nate "Doc" Getz Peter Cambor (Forensisch) psycholoog Doorgrondt beweegredenen, geeft daderprofielen.
Henrietta "Hetty" Lange Linda Hunt Afdelingsmanager Houdt toezicht op het team en voorziet het team van van alles, van camerabeelden tot auto's.
Eric Beal Barrett Foa Technisch operator Hij weet alles van computers en kan werken met alle technologische spullen die er zijn. Hij is een soort "computerwonder".
Nell Jones Renée Felice Smith Inlichtingenanaliste Werkt samen met Eric.
Leon Vance Rocky Carroll Directeur NCIS Zit in het hoofdkantoor in Washington D.C.
Lara Macy Louise Lombard Special agent, teamleidster Doet alleen mee in Legend (seizoen 6, afleveringen 22 en 23 van NCIS), wordt dood gevonden in Patriot Down (seizoen 7, aflevering 23 van NCIS).
Lauren Hunter Claire Forlani Vervangend afdelingsmanager Vervangt Henrietta Lange aan het eind van seizoen 2 en het begin van seizoen 3. Wordt in Sans Voir, Part 1 (seizoen 3, aflevering 23) vermoord door De Kameleon.
Owen Granger Miguel Ferrer Assistent-directeur Assisteert Leon Vance als directeur van NCIS.

Spin-off[bewerken]

In Red en Red-2 (aflevering 18 en 19 van seizoen 4) werd een mogelijke tweede spin-off van NCIS geïntroduceerd: NCIS: Red. Deze serie zou moeten gaan over een mobiel team van federale agenten, dat heel de Verenigde Staten rondreist en misdaden oplost.

Hiertoe werd een aantal nieuwe personages geïntroduceerd. Het mobiele team bestond uit Roi Qaid (John Corbett), Paris Summerskill (Kim Raver), Danny Galagher (Kenneth Mitchell) en Claire Keating (Gillian Alexi). Zij werden geassisteerd door technicus Kai Ashe (Edwin Hodge).

De reacties vielen echter tegen, waarop CBS op 15 mei 2013 bevestigde dat de spin-off geen doorgang zou vinden.[1]

Bronnen, noten en/of referenties