Nationale parken in Azerbeidzjan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De nationale Parken in Azerbeidzjan bestaan vanaf 2003. Verantwoordelijk voor de nationale parken in Azerbeidzjan is het Ministerie van Milieu en Natuurlijke hulpbronnen. Het eerste nationale park was het Zangezur, waarna nog zeven andere nationale parken zijn gesticht, de laatste in 2008. The nationale parken zijn publieke gebieden of wateren van speciaal belang op het gebied van milieu, geschiedenis of anderszins die bescherming krijgen van de overheid. Ze dienen voor milieubescherming, educatie, wetenschap, cultureel onderzoek etc.

Nationale parken[bewerken]

Azerbeidzjan, als een land in de Kaukasus tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee, heeft een rijke flora en fauna, en voor Europese begrippen een zeer grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten en natuurlijke omstandigheden.

Azerbeidzjan kent naast acht nationale parken, nog dertien staatsnatuurparken en 21 staatsreservaten. Hieronder staan de nationale parken gerangschikt met hun stichtingsjaar en oppervlakte.

De totale oppervlakte van de nationale parken bedraagt 298364.5 ha, oftewel ruim 3,44% van de oppervlakte van Azerbeidzjan.

Ligging[bewerken]

Nationale parken in Azerbeidzjan

Externe link[bewerken]