Overleg:IJzertijd

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

IJzertijd; Oproep[brontekst bewerken]

De bedoelingen zijn goed maar er wordt hier incorrecte informatie verstrekt en daarnaast niet verantwoord. Bovendien wordt er niets verteld over hoe mensen toen leefden en is men heel beperkt met de berichting van de vondsten en complexen welke in Nederland gevonden zijn. Het kopje IJzertijd, is naar mijn mening ook te breed. In dit artikel worden verschillende Europese kenmerken met Nederlandse verward en door elkaar gehaald. Beter zou zijn om onderscheid te maken in de IJzertijd in Nederland en omstreken en Europa.

Mijn onvrede over dit artikel heeft me er toe aangezet om lid te worden en hier wat aan te doen. Ik wil nu aan de gemeenschap vragen, die zich hier voor interesseert, wie hier zich nog mee bezig houdt en wil meehelpen.

Vriendelijke groeten,

THWT– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door THWTrienen (overleg · bijdragen) 24 okt 2010 17:25

Je kunt om te beginnen ook op de pagina overleg gewenst een oproep plaatsen. Als je je bijdrage op een overlegpagina afsluit met 4x een ~ te typen dan is voor iedereen duidelijk wie welke bijdrage wanneer heeft geplaatst. Met vr. groet en veel succes. Gouwenaar 24 okt 2010 17:34 (CEST)[reageer]

Vroege, Midden en Late IJzertijd[brontekst bewerken]

Wanneer was precies de Vroege, wanneer de Midden en wanneer de Late IJzertijd? Deze begrippen staan hier namelijk wel aangegeven, maar de tekst zegt er niks over. Op een weblog trof ik de volgende indeling aan: Vroege (800-500 v.Chr.), Midden- (500-250 v.Chr.) en Late IJzertijd (250-50 v.Chr.). De Encyclopedie Drenthe heeft het over Vroege (800-500 v.Chr.), Midden- (500-250 v.Chr.) en Late IJzertijd (250-12 v.Chr.), dus bijna gelijk (12 v. Chr. is het jaar van de onderwerping van de Friezen). Dat de begintijd nogal wat verschilt per gebied verhaalt de tekst van het artikel IJzertijd wel, maar waarop is de onderverdeling precies gebaseerd en welke scheidingsjaren horen hierbij voor Noord- en Zuid-Nederland en België? --hardscarf (overleg) 4 jan 2011 20:34 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op IJzertijd. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 12:36 (CEST)[reageer]