Overleg:Lijst van componisten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik denk dat dit onzin is:

Voor klassieke muziek is de componist zeer belangrijk, bij
andere vormen van muziek is dat vaak minder het geval. 

Het staat er al de hele tijd. Kan dat weg? Of anders: hoezo? Waarom is dat zo? PS 03:49 29 jan 2003 (CET)

??? Is de uitspraak over onzin van jou of is dat wat er al stond? Ik denk dat de bladzijde verre van onzin is.. Jcwf

Ik heb het weggehaald want ik snap het niet. (Of we krijgen de discussie: wat is Klassiek). Vind je dat de opmerking die ik weggehaalde terug kan/moet?

Het moet wel ergens maar niet hier denk ik. Een verhaal over volksmuziek of zo. Daar is de componist inderdaad zo onbelangrijk dat hij meestal onbekend is. Jcwf

Of het onderscheid serieuze muziek en popmuziek of populaire muziek, maar dat zijn eigenlijk ook weer van die rotwoorden. Allerbeste (en dan omzeil je dat probleem) is een indeling op muzikale stroming in de westerse muziekgeschiedenis te maken: middeleeuwen, renaissance, barok, KLASSICISME, ... maarja, ik moet nu echt stoppen. Dank voor de hulp in elk geval Jaap. PS 04:29 29 jan 2003 (CET)

Serieuze muziek, klassieke muziek, allemaal verkeerde woorden. Maar als we moeten kiezen heb ik liever klassiek. Want je kan een concert voor orkest met typemachine toch niet serieus noemen? Hetzelfde geldt voor sommige stukken van Mozart (pa..pa.pa..pa.., voor wie het kent), en het Carnaval des animeaux... en..... Elly 10:28 29 jan 2003 (CET)

na het plaatsen van msg:AZ is de inhoudstabel helaas verdwenen. hoe tover je die weer tevoorschijn? oscar 23 mei 2004 11:18 (CEST)[reageer]

Zet een naam op de lijst - schrijf een lemma!

Er zijn onlangs één of meer grappenmakers geweest die de namen van bepaald onbekende componisten op de lijst hebben gezet. Volgens mij moet je een artikel schrijven over zulke onbekende mensen alvorens ze op de lijst te zetten. Met "onbekend" bedoel ik mensen die moeilijk of niet in de standardwerken kunnen worden onderzocht. Ik ben van plan dergelijke namen van de lijst te verwijderen. Graag commentaar! Adamhawk 5 nov 2004 02:53 (CET)[reageer]

Korte opmerking, de externe link lijkt het niet meer te doen.

Externe link[brontekst bewerken]

De externe link lijkt het niet meer te doen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 24.132.181.135 (overleg · bijdragen)

Verwijderd. Bedankt voor de tip! MrBlueSky 19 jul 2009 21:13 (CEST)[reageer]

Richard Nixon componist[brontekst bewerken]

Ik zie in de lijst van componisten onder de N: Richard Nixon Nooit geweten dat hij ook componist was. De link gaat ook naar de oud-presidetn en niet naar een componerende naamgenoot. Het lijkt me dat hij (Richard Nixon) niet in die lijst thuis hoort.

Inderdaad, dus ik heb hem maar verwijderd. Bart Versieck (overleg) 17 feb 2011 11:04 (CET)[reageer]