Overleg:Maaidorser

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 28 dagen geleden door Bench 007314 in het onderwerp De bovenste zeef?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Maaidorser. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 16:15 (CEST)Reageren

De bovenste zeef?[brontekst bewerken]

In de tekst staat "Het materiaal dat op de bovenste zeef blijft liggen bestaat uit kaf en lege aren. Dit valt op de grond. Alles wat op de bovenste zeef blijft liggen bestaat uit (half)ongedorste aren en korrels die nog aan het kaf vastzitten. Dit wordt opnieuw naar de dorstrommel getransporteerd en nog een keer gedorst. Wat door de onderste zeef heen valt, bestaat uit schoon zaad dat naar de graantank wordt getransporteerd."

Dit lijkt me ofwel onjuist, ofwel onzorgvuldig geformuleerd. Zoals ik het nu lees is het materiaal op de bovenste zeef kaf en lege aren, die op de grond vallen, maar is het tegelijkertijd OOK ongedorste aren en vastzittende korrels die opnieuw naar de dorstommel gaan. Dat lijkt me niet mogelijk. Ik heb te weinig verstand van het onderwerp om dit zelf te verbeteren, maar iemand zou hier even naar mogen kijken. Alexander (Lexus77) Altijd blij met een reactie 5 aug 2022 21:41 (CEST)Reageren

Dat was inderdaad een fout die in de tekst stond, ik heb het aangepast (2de keer bovenste zeef moet natuurlijk onderste zeef zijn)
Tot slot viel mij op dat de eerste externe link (doorsnede van een maaidorser) bij mij niet het gewenste resultaat geeft. Er verschijnt bovenaan de pagina een schuifbalk maar de rest van de pagina blijft wit. Werkt deze link bij andere mensen wel? Bench 007314 (overleg) 5 apr 2024 01:21 (CEST)Reageren