Overleg:Utility (industrie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast
Te verwijderen pagina's

Dit artikel is reeds genomineerd geweest ter verwijdering op de beoordelingslijst op 27 december 2015. De behandelend moderator heeft toen besloten het artikel te behouden. Voor toelichting, zie hier.
Gelieve het artikel niet zomaar opnieuw te nomineren. Bevat het artikel grote onzin of fouten, kijk dan na in de geschiedenis of er sinds de laatste nominatie geen grote fouten zijn ingeslopen. Overleg eerst op deze pagina of doe een oproep op Wikipedia:Overleg gewenst.

Overleg[brontekst bewerken]

Toelichting

...van ErikvanB bij plaatsing twijfelsjabloon 21 maart 2012: "Geen bronnen ter verificatie. Utilities zijn normaliter openbare voorzieningen, zoals ook hier in de tweede alinea gedefinieerd: The term utilities can also refer to the set of services provided by these organizations consumed by the public: electricity, natural gas, water and sewage. Een public utility is derhalve een nutsbedrijf, bijvoorbeeld een elektriciteitsbedrijf of waterleverancier. Daarnaast kent de Engelstalige Wikipedia de term alleen in de economische betekenis van a measure of satisfaction (overeenkomend met Nut (economie) en Nutzenfunktion). Mogelijk is dit artikel ten onrechte te specifiek gericht op het gebruik van openbare voorzieningen (licht, water e.d.) in de industrie en is het voldoende de tekst te veralgemeniseren en de pagina te hernoemen naar Nutsvoorzieningen of Openbare voorzieningen. Zonder bronvermelding waaruit het bestaan van een gangbare specialistische betekenis van de term "utility" met betrekking tot de industrie blijkt, is dit artikel in ieder geval ongeloofwaardig en onbetrouwbaar.".

Weerlegging

"Geen bronnen ter verificatie.". Het is mogelijk dat hier wikijargon is gebruikt en met "geen bronnen" eigenlijk "geen bronvermelding" is bedoeld. Bronvermelding is geen eis. Indien er gerede twijfel is over een specifieke stelling of onderdeel en een bron is niet direct voorhanden dan kan daarvoor een vraag gesteld worden. Ik heb even gegoogled met duckduckgo en de term lijkt gebruikt te worden in de (Nederlandse) industrie. Er bestaat zelfs een platform.[1] Zie ook het artikel DSM Utilities, op de site van betreffende bedrijf staat "EdeA levert haar klanten op industriepark Chemelot in Geleen kwalitatief uitstekende utilities, tegen niet te verbeteren kosten." (alle onderstrepingen door mij).

"Utilities zijn normaliter openbare voorzieningen, zoals ook hier in de tweede alinea gedefinieerd: The term utilities can also refer to the set of services provided by these organizations consumed by the public: electricity, natural gas, water and sewage.'". Dit staat ook in de eerste zin: "Onder utilities (Engels meervoud voor het eveneens Engelse utility) verstaat men in de industrie de basisvoorzieningen die nodig zijn om de productie mogelijk te maken.". Dit artikel gaat niet over openbare nutsvoorzieningen maar over de basisvoorzieningen in een specifieke sector. Derhalve is dit een stropopredenering en geen argument, dit slaat ook op de daaropvolgende zin.

"Daarnaast kent de Engelstalige Wikipedia de term alleen in de economische betekenis van a measure of satisfaction (overeenkomend met Nut (economie) en Nutzenfunktion)." - Het is not done om Wikipedia als bron te gebruiken. Verder wordt hier aangenomen dat de Engelstalige Wikipedia compleet is en het gebruik van de term "utility" in Engelssprekende landen één op één gekopieerd kan worden naar de Nederlandse situatie.

"Mogelijk is dit artikel ten onrechte te specifiek gericht op het gebruik van openbare voorzieningen (licht, water e.d.) in de industrie en is het voldoende de tekst te veralgemeniseren en de pagina te hernoemen naar Nutsvoorzieningen of Openbare voorzieningen." Zie WP:WEASEL m.b.t. de term "mogelijk. De mogelijkheid dat de industrie voor deze voorzieningen geen beroep doet op openbare voorzieningen maar op specifieke leveranciers wordt hier waarschijnlijk niet eens in beschouwing genomen. De tekst kan verder gekopieerd en veralgemeniseerd worden i.p.v. verplaatst te worden.

"Zonder bronvermelding waaruit het bestaan van een gangbare specialistische betekenis van de term "utility" met betrekking tot de industrie blijkt, is dit artikel in ieder geval ongeloofwaardig en onbetrouwbaar." - Betreft een onhoudbare stelling, daar het ontbreken van bronvermelding niet hetzelfde is als het ontbreken van bronnen.

Ik hoop met bovenstaande de aangevoerde "argumenten" voldoende weerlegd te hebben om de twijfel-sjabloon te mogen verwijderen. Mvg, BlueKnight 23 jan 2016 23:51 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Utility (industrie). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 sep 2017 05:49 (CEST)Reageren