Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:80.79.39.168

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Romaine in het onderwerp Toelichting
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 80.79.39.168! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.167.622 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Persoonlijke hulp van je mentor

Coachingsprogramma

De snelcursus
Bronvermelding

VIVVO CMS

[brontekst bewerken]

Het is de bedoeling dat informatie in Wikipedia wordt geplaatst, niet dat er alleen een externe link in een artikel wordt geplaatst. PatrickVanM / overleg 24 apr 2008 13:48 (CEST)Reageren

[brontekst bewerken]
Externe link(s)

Beste anonieme gebruiker, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Emile Roemer, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.

MoiraMoira overleg 16 sep 2011 15:41 (CEST)Reageren

En wederom. Als u de link blijft toevoegen, wordt dit gezien als gedram of vandalisme, en worden er maatregelen genomen. edOverleg 16 sep 2011 15:44 (CEST)Reageren
Kunt u stoppen met het verstoppen en openlijk plaatsen van uw website zoomintv alstublieft? MoiraMoira overleg 16 sep 2011 15:45 (CEST)Reageren

Toelichting

[brontekst bewerken]

Hallo, Op de chat heb je enkele vragen gesteld, waarvan ik denk dat het goed is omwille van de transparantie die hier nog eens uit te leggen.

  1. [1] -> je plaatst deze link op een algemeen artikel over deze persoon, terwijl dit slechts heel kortstondige informatie betreft, daardoor past deze link niet op een artikel over deze persoon. Als de Nederlandstalige Wikinews nog had bestaan, en over de miljoenennota een artikel had gehad (nieuwsartikel), dan had die link relevant kunnen zijn.
  2. [2] -> identiek probleem als nr 1.
  3. [3] -> in de eerste plaats, het invoegen van links naar andere websites midden in de tekst wordt nooit toegestaan, enkel als referentie (tussen <ref> en </ref>) is mogelijk om bronvermelding te geven) of onder het kopje externe links. Op zich zou de link gebruikt kunnen worden voor het feit van het stoppen van PRdV, maar er zou eerder voorkeur gegeven worden aan een link als [4] omdat dit een directere bron is. Wees er verder van bewust dat Wikipedia geen nieuws-site is, maar een encyclopedie met informatie die over 50 jaar nog relevant moet zijn.

Je schreef:

  • <Ozgur> Zouden we het volgende kunnen afspreken. Ik maak een login voor ons aan zodat je weet wie ik ben. We linken alleen video's die direct over de persoon of het onderwerp gaan. WE doen dat alleen als referenties en dus niet als links in de tekst. Als jullie zien dat dat goed gaat weten jullie dat we te goedertrouw zijn. En we zijn altijd bereikbaar. IK denk dat we een goed voorbeeld kunnen zijn ook voor andere landen.

Wees er van bewust, wat ik/wij vertelt hebben, is niet zozeer wat wij als persoon vinden, maar is de uitkomst van discussies die er gevoerd zijn binnen de gemeenschap, wij kunnen wel handelen naar wat de gemeenschap vindt, maar niet besluiten nemen voor die gemeenschap.

In ieder geval is het ongewenst om bij een terugdraaiiing door te gaan met het herplaatsen van de link. Dat is de reden van de blokkade.

Groetjes - Romaine (overleg) 16 sep 2011 17:12 (CEST)Reageren